PRVI FINALIST OVOGODIŠNJEG PRVENSTVA Olmo odveo Španjolsku u finale Eura

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Španjolska je prvi finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva. U polufinalu je preokretom pobijedila Francusku 2:1. Sve bitno vidjeli smo u prvom poluvremenu. Francuzi su poveli ranim golom Randala Kola Muanija, da bi prekrasnim pogotkom rezultat poravnao Lamine Yamal. Preokret i pobjedu Španjolcima donio je Dani Olmo pa se tako bivši igrač Dinama baš kao i u četvrtfinalu prometnuo u junaka, piše Index.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi poveli u osmoj minuti

Španjolska je već u petoj minuti imala odličnu šansu za postići pogodak, no Fabian Ruiz je glavom s četiri metra promašio cijeli gol. Za taj promašaj kazna je uslijedila svega tri minute poslije, a Francuzi su odigrali gotovu identičnu akciju kao Španjolci kod Ruizove promašene šanse.

Kylian Mbappe je primio loptu na lijevoj strani, Jesus Navas je bio daleko od njega, a francuski kapetan je preciznim centaršutom pronašao Randala Kola Muanija, koji je glavom s pet metara neobranjivo pogodio za vodstvo.

Preokret u četiri minute

Momčad Luisa De La Fuentea ipak je uspjela vrlo brzo vratiti inicijativu, a u 21. minuti je stigla do izjednačenja. Lamine Yamal je s 20-ak metara krasno naciljao dalji kut i uz pomoć vratnice zabio za 1:1. Yamalu je to bio prvijenac za Španjolsku, a sa 16 godina i 352 dana postao je najmlađi strijelac u povijesti europskih prvenstava.

Na valu prvog pogotka Španjolska je četiri minute kasnije došla i do preokreta. Francuska obrana očistila je ubačaj Navasa, no lopta se odbila ravno do Danija Olma, koji se sjajno oslobodio čuvara i opalio po golu, a njegov udarac od bloka Julesa Koundea završio je u mreži. Iako se pogodak prvo pisao kao autogol Koundea, UEFA je to promijenila u gol Olma.

Španjolci odlično branili vodstvo

Francuska je u drugom dijelu pokušala doći do izjednačenja, ali u 45 minuta zapravo nije uspjela stvoriti nijednu čistu priliku za postizanje pogotka. Imala je tek nekoliko poluprilika nakon prekida, a u 86. minuti Mbappe je uspio pobjeći po lijevoj strani, što se na ovom susretu nije događalo često, ali je pucao neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je tako izborila svoje peto finale europskih prvenstava, a dosad je tri puta bila prvak. U ovogodišnjem finalu protivnik će joj biti bolji iz ogleda Engleske i Nizozemske.

Vezani članci