OGLASILI SE IZ FK SARAJEVO 'Pozivamo NS BiH da precizno protumači odredbe u vezi s igračima zaštićene dobi'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nogometni klub Sarajevo oglasio se priopćenjem za javnost nakon što je sinoć posljednjih nekoliko sekundi utakmice protiv Posušja igrao bez U21 igrača u ekipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Dražen Marić je u završnici susreta pokazao crveni karton Nidalu Čeliku, jedinom U21 nogometašu u redovima Bordo momčadi koji je tada bio na terenu, zbog namjernog udaranja laktom u glavu protivnika.

Kako je trener Zoran Zekić već iskoristio svih pet izmjena, Sarajevo je posljednjih nekoliko sekundi utakmice igralo bez igrača "zaštićene dobi". S obzirom na to da u Propozicijama natjecanja stoji da "jedan od igrača do 21 godine mora biti u igri tijekom cijele utakmice", mnogi su se pitali hoće li susret biti registriran službenim rezultatom 3:0 u korist Posušja.

Iz FK Sarajevo su se danas oglasili, te zatražili da NS BiH odmah objavi odluku.

"Fudbalski klub Sarajevo poziva Nogometni savez Bosne i Hercegovine da bez odgađanja izađe u javnost s preciznim tumačenjem odredbi Propozicija WWIN lige u vezi s obvezama klubova kada su u pitanju igrači takozvane zaštićene dobi.

Danas se već igraju nove utakmice i jasno je da klubovi, nakon situacije koja se dogodila na utakmici Sarajevo - Posušje, ne znaju i ne mogu biti sigurni na koji način su dužni poštivati navedene odredbe, što u konačnici može dovesti do nejednakosti klubova i neregularnosti natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FK Sarajevo nije poduzeo niti jedan potez koji je u suprotnosti s Pravilnikom, ali se već u medijima pojavljuju 'izvori iz Natjecateljske komisije NSBiH' koji tvrde suprotno. Ukoliko bi se takva 'neslužbena' tumačenja pokazala službenima, to bi dovelo do stvaranja situacija koje bi se mogle zloupotrijebiti na bezbroj načina.

Smatramo ovakve poteze neodgovornih pojedinaca nekorektnima i očekujemo od NS BiH da zaustavi i sankcionira takvu praksu, te da hitno reagira i preciznim tumačenjem navedenih odredbi osigura jednake uvjete za sve sudionike WWIN lige.

FK Sarajevo se uvijek zalagao i nastavit će se zalagati za jednakost svih sudionika u WWIN ligi i maksimalnu regularnost natjecanja jer samo tako možemo osigurati daljnji napredak našeg nogometa", stoji u priopćenju FK Sarajevo.

Vezani članci