MILIJUNI ZA PETRA SUČIĆA Hoće li Zrinjski profitirati transferom mladog igrača Dinama

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Iza mladog nogometaša Dinama Petra Sučića odlična je sezona. Sučić je s klubom iz Maksimira osvojio dvostruku krunu, a svojim igrama skrenuo je pozornost na sebe i od strane izbornika reprezentacije Hrvatske Zlatka Dalića koji mu je uoči Europskog prvenstva uputio pretpoziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sučić je u prošloj sezoni bio neizostavni član veznog reda udarne momčadi Sergeja Jakirovića.

U protekloj sezoni Sučić je odigrao čak 42 utakmice za Dinamo u kojima je upisao dva pogotka i dvije asistencija, a nerijetko ga označavaju kao nasljednika Marcela Brozovića.

Prema Transfermarktu Sučićeva nogometna cijena je u samo pola godine porasla za dva milijuna eura. U prosincu 2023. godine ona je iznosila 1 milijun eura, dok ona ažurirana iz lipnja ove godine iznosi 3 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama hrvatskih medija, 20-godišnji Sučić je na pragu velikog transfera. Njega naime želi talijanski Como, član Serie A, a ukupna vrijednost transfera iznosila bi 10 milijuna eura.

No, kako doznaje Hercegovina.info od onih koji brinu o Sučićevoj karijeri, za sada se još uvijek ništa ne zna. Upita i ponuda ima, no Sučić je i dalje član zagrebačkih modrih.

Zrinjski bez zarade

Mladi Sučić prve nogometne korake napravio je u Iskri iz Bugojna otkuda je prešao u HŠK Zrinjski gdje je prošao omladinske selekcije.

U siječnju 2022. godine Sučić je stadion pod Bijelim Brijegom zamijenio onim u Maksimiru. 

Među navijačima HŠK Zrinjski ovih dana postavlja se pitanje i hoće li Zrinjski profitirati na eventualnom transferu Sučića. Odgovor je ne, jer Zrinjski nema postotak od budućih prodaja ovog igrača.

Zrinjski je od Dinama dobio 200.000 eura prilikom odlaska Sučića iz Mostara, a sada ima pravo na iznos sukladno mehanizmu solidarnosti prilikom svakog budućeg Sučićevog transfera.

Vezani članci