MARIO IVANKOVIĆ 'Drugi derbi za kratko vrijeme, a prema Želji imam neke simpatije'

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će se na Grbavici odigrati veliki derbi u kojem će zahuktali Željezničar dočekati HŠK Zrinjski. Nakon šest odigranih kola momčad Denisa Ćorića dijeli prvo mjesto sa Sarajevom s osvojenih 13 bodova, dok Plemići broje tri boda manje, ali imaju i dvije utakmice manje. Uoči derbija na Grbavici danas je pred predstavnike medija izašao trener HŠK Zrinjski Mario Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon jednog derbija dolazi drugi za kratko vrijeme. Odradili smo treninge i mislim da smo se maksimalno pripremili tako da sutra očekujemo jednu dobru utakmicu i maksimalno zalaganje s naše strane. Želja je naravno da idemo na pobjedu i dođemo do tri boda", rekao je Ivanković.

Momčad Željezničara na čiju je klupu stigao Denis Ćorić znatno je bolja nego prošle sezone.

"Jedna nova, poletnija, življa i bolja ekipa koja ima glavu i rep. Očekujemo punu Grbavici i odlučnu atmosferu. Čast je igrati jednu takvu utakmicu. Mogu obećati maksimalno zalaganje, fer i korektnu utakmicu. Onaj tko bude sretniji spretniji u pojedinim trenucima taj će doći do tri boda."

Ivanković ne krije kako je sretan što će se utakmica odigrati u svečanoj atmosferi povodom 103 rođendana sarajevskog kluba, ali i dodaje da je Željezničaru mjesto u vrhu domaćeg nogometa.

"Imam neke simpatije prema Želji, prvenstveno radi njihove publike i Grbavice. Želim da se Željo vrati u vrh, kao što bih volio i da to sutra bude Čelik. Želja je da imamo što više kvalitetnijih klubova i igramo na što boljim stadionima, s što više gledatelja", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Željezničar ove sezone igra puno bolje u gostima gdje je ostvario tri pobjede.

"Ispada da Željo igra bolje na strani. Nadam se da će se ta tradicija nastaviti i sutra".

Kada je riječ o stanju u momčadi, nakon Ćorluke se vraća i Antonio Ivančić.

"Imamo još neke probleme. No, imamo 22 spremna igrača koji znaju da nas očekuje težak protivnik i vatrena atmosfera te koji moraju od prve do zadnje minute biti koncentrirani i spremni", kazao je Ivanković.

Utakmica između Željezničara i Zrinjskog igra se sutra (subota 21. rujna) s početkom u 20:45 sati.

Vezani članci