JAKIROVIĆ O ASU CRVENE ZVEZDE 'Potpiši ga odmah, ukrast će ga'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sergej Jakirović se od šokova i otkaza u Dinamu opušta u rodnom Mostaru. Od tamo je dao intervju za srpski Mozzart Sport, u kojem je detaljno opisao kako je prije pet godina otkrio Cherifa Ndiayea (28). On je sada zvijezda i napadač Crvene zvezde, koji je prošle godine došao na Marakanu za 4 milijuna eura, a proslavio se s tri gola u derbiju protiv Partizana. Za Zvezdu je u 48 utakmica postigao 22 gola, a zabija i namješta golova u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je Ndiaye Zvezdina zvijezda, zabija u Ligi prvaka i trpa Partizan, ali prije pet godina otkrio ga je trener Gorice

U siječnju 2019. za njega nije znao nitko osim tadašnjeg trenera Gorice. Jakirović je shvatio koliki je Ndiaye potencijal iako ga je gledao samo 18 minuta, koliko je prije toga dobio u belgijskom Beverenu, te na dva probna treninga u Gorici. "Došao je u siječnju 2019. na početku zimskih priprema, već na inicijalnom testiranju sam vidio da je izdrživ, da može puno trčati. Nakon dva-tri dana treninga sam tražio sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa da ga potpišemo.

 

"Mindaugas me gledao i oprezno pitao: Zašto..?"

On me pogledao i oprezno pitao: "Zašto da ga potpišemo ako imamo još 12 dana probe?" Rekao sam mu da nam kreću prijateljske utakmice, da će nam ga netko ukrasti ako vidi kako dobro igra", objasnio je Jakirović. Šerif, kako su ga zvali, u Gorici je za godinu i pol u 55 nastupa postigao 19 i namjestio 6 golova, prije nego što je za 1.35 milijuna eura otišao u turski Goztepe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakirović je govorio i o Ligi prvaka, točnije o tome kako su u tom natjecanju Dinamo i Zvezda podređeni, za razliku od domaćih prvenstava: "To su veliki problemi za obje ekipe. Navikao si imati posjed i da si dominantan. Štoperi ti igraju na velikom prostoru, treba ti dosta posjeda i pritiska na loptu. U Ligi prvaka se to mijenja. Ne bih rekao da su Dinamo i Zvezda autsajderi, ali jesu u podređenom položaju.

Ekipe protiv kojih igramo su velike, navikle su godinama igrati Ligu prvaka, osvajaju jaka prvenstva... Imaju veće budžete, a samim tim i skuplje igrače. To se ne može usporediti. Zato smatram da je ogroman uspjeh za svaki klub iz ove regije da uđe u Ligu prvaka. To nama protivnički treneri i govore. Čestitaju nam na tim uspjesima jer znaju i oni koliko je teško ući u to društvo."

Jakirović objasnio Srbima zašto su Dinamo i Zvezda podređeni u Ligi prvaka

Donedavni Dinamov trener, koji je dobio otkaz nakon poraza 9:2 kod Bayerna, objasnio je kako se treba pripremiti za takve suparnike: "Moraš igrati obranu, moraš biti kompaktan jer svaki detalj odlučuje utakmice. Ako oni uoče i najmanju rupu, da netko nešto nije pokrio ili skočio, automatski te kažnjavaju i u većini slučajeva primaš gol.

Ali nema veze, treba se uvijek boriti i maksimalno pokušati otežati svim tim ekipama jer ipak ne igraju pare. To je najvažnije i zato je nogomet igra u kojoj ne pobjeđuje uvijek jači. Imamo naše igrače koji teže tim vrhunskim klubovima i to je sjajna prilika da se uspoređuju. Vidiš koliko si daleko od njih i koliko još trebaš raditi da bi im se približio."

Vezani članci