IVANKOVIĆ PRED GRADSKI DERBI 'Bez naših navijača, po meni automatski to nije pravi derbi'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Zrinjski nakon remija protiv Borca, te pobjeda nad Željezničarom i Širokim, očekuje četvrti vezani derbi. Ovaj je poseban jer se radi o gradskom okršaju koji je zakazan za subotu (20:45) na stadionu Rođeni u Vrapčićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četvrti derbi u nizu, za nas poseban u svakom smislu, pogotovo što je gradski i što je rezultat tu najbitniji", izjavio je trener Zrinjskog, Mario Ivanković, uoči dvoboja s Veležom.

Žali što navijači Zrinjskog neće moći prisustvovati utakmici:

"Prvenstveno što nema naših navijača, po meni automatski to nije pravi derbi. Čim nema bilo kojih navijača, u ovom slučaju naših. Mi znamo da oni neće biti tu fizički s nama, ali bit će u našim mislima i mi ćemo uraditi sve da nastavimo dobar niz. Idemo uraditi sve da osvojimo tri boda", kazao je Ivanković, koji će imati trenerski debi u mostarskim derbijima.

"Uvijek postoji prvi put. Tako je bilo i mislim 2002. kad sam igrao svoj prvi derbi, sad sam u skroz drugoj ulozi. Vjerujem da će biti isto uspješan kao i igrački",  prisjetio se Ivanković i izdvojio posebnu utakmicu protiv Veleža iz igračkih dana, koju je odlučio svojim pogotkom.

"Po meni je poseban taj prvi, pogotovo što smo pobijedili 1:0 i što sam zabio pobjedonosni gol pred kraj utakmice. Možda i najvažniji gol i najveća pobjeda što se tiče mene i moje karijere."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Veležu nije mnogo govorio:

"Velike promjene što se tiče ekipe od početka sezone. Novi trener, nove ideje. Pokazali su zadnje kolo uvjerljivom pobjedom da ide na bolje. Mi gledamo sebe, da ostanemo konstantni. I nama treba neko vrijeme da smo više skupa. Idemo igrati kao i svaku utakmicu, ona nosi tri boda i sve ćemo uraditi da dođemo do njih", rekao je Ivanković. Dodao je i da se vjerovatno Slobodan Jakovljević vraća u roster za ovu utakmicu, dok su ostali ozlijeđeni i dalje van stroja, ali ističe da prvotimci koji su na raspolaganju pokazuju da se na njih u svakom trenutku može računati.

Govoreći o borbi za vrh tablice, Ivanković je mišljenja da će se nakon nekoliko kola znati više, te da postoje naznake da će tri do četiri momčadi konkurirati za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Vezani članci