FOTO  HERCEGOVAČKI DERBI PRIPAO ZRINJSKOM Plemići zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Hercegovački derbi odigran večeras pod Bijelim Brijegom između Zrinjskog i Širokog Brijega u potpunosti je pripao Plemićima koji su na kraju slavili s 3:0. Bolji su bili nogometaši Marija Ivankovića tijekom cijelog susreta i s tri pogotka osvojili zaslužena tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku vidjeli smo u 7. minuti. Ćavar je sjajno proigrao Mulahusejnovića koji iz prve puca, ali lopta odlazi malo iznad grede Širokog Brijega.

Veliku priliku za Široki Brijeg vidjeli smo u 21. minuti. Karačić je pogriješio, lopta ga je preskočila i došla do Chinedua koji je nije uspio poslati u mrežu. Siguran pogodak je spasio Mašić.

Lijepo se izbacio na udarac i pucao Alen Jurilj u 25. minuti, no prohujalo je to pokraj vratnice Tomića.

Dvije minute kasnije nova velika prilika a Plemiće. Ubacio je Mamić, a Mulahusejnović pucao glavom i pogodio gredu.

No, već u idućem napadu Zrinjski je poveo. Ivančić je pucao, obranio Tomić, a na odbijenu loptu natrčao Topić i poslao je u mrežu. Provjeravalo se tri minute je li Jurilj bio u zaleđu, no pogodak je priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasno je bilo pred vratima Zrinjskog u 36. minuti. Bagarić je brzo izveo jedan prekid i loptu poslao prema Chinedeuu, a ovaj put je Karačić bio spreman i dobro reagirao i loptu poslao izvan terena.

Pokušao je Ćavar minutu kasnije na drugoj strani, ali Tomić je bio spreman.

U posljednjim trenucima prvog dijela Mulahusejnović je ostao za malo kratak na dodavanje Topića, pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Plemića.

Drugo poluvrijeme otvoreno je prilikom Jurilja koji je bio u izglednoj prilici, ali je loše pucao. Mogao je možda i ubaciti za Mulahusejnovića, ali se odlučio na lošije rješenje.

Tri minute kasnije pokušao je Mulahusejnović, no brani to Tomić.

U 71. minuti glavom je nakon ubačaja Ćavara iz kornera pucao Malekinušić, no Tomić je još jednom na visini zadatka.

Do drugog pogotka Zrinjski je došao u 82. minuti. Stanić je loše vratio jednu loptu prema Tomiću, Mulahusejnović je presjekao, zaobišao vratara gostiju i poslao je u mrežu.

U 85. minuti u igru ulazi mladi Prskalo i samo deset sekundi nakon toga odlično ubacuje za Barišića koji pogađa glavom za 3:0.

Do kraja utakmice vidjeli smo još udarac Stanića iz slobodnog udarca. Loptu odbija Karačić, a Senić nije uspio postići počasni pogodak za Zrinjski.

Ovom pobjedom Zrinjski je preuzeo vrh ljestvice sa 16 bodova uoči sutrašnjeg sarajevskog derbija, dok je Široki Brijeg na sedmom mjestu s 9 osvojenih bodova.

Vezani članci