DVIJE POBJEDE U DVA KOLA Posušje pobjedom protiv Slobode zasjelo na vrh ljestvice

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nogometaši Posušja slavili su u uvodnom susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slobode na Tušnju s rezultatom 0:2. Ovaj poraz predstavlja drugi uzastopni neuspjeh za povratnike u elitni rang bh. nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva prilika na utakmici pojavila se tek u 12. minuti, kada je Boban šutirao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta završila iznad gola. Iako je utakmica bila čvrsta, Sloboda je imala nešto više posjeda lopte, no pravu priliku za gol su navijači na Tušnju čekali sve do 36. minute. Tada je Dervišagić pokušao nakon centaršuta, ali je pritom faulirao protivničkog golmana.

Posušje je ubrzo stiglo do vodstva, u 37. minuti, kada je Jenjić ostao nečuvan u kaznenom prostoru, a odbrana Slobode nije reagirala na vrijeme, što je omogućilo ofanzivcu tima iz Posušja da postigne gol.

Na početku drugog poluvremena, Posušje je dodatno šokiralo domaćine. Nakon samo dvije minute igre, Rozić je primio odličan pas, zaobišao golmana Muminovića, pogodio stativu, ali je iz drugog pokušaja bio precizan i donio svojoj ekipi radost s drugim golom.

Sloboda je imala priliku smanjiti rezultat u 54. minuti kada je Cvijanović snažno šutirao, ali je lopta pogodila prečku i odbila se na gol liniju. Nakon pregledavanja VAR snimke, odlučeno je da lopta nije u potpunosti prešla gol liniju.

Posušje je imalo još jednu priliku u 61. minuti, ali je Jenjićev udarac otišao iznad prečke. Sloboda je nastavila prijetiti preko Cvijanovića u 71. minuti, ali je golman Posušja uspješno intervenirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta, Sloboda nije uspjela izjednačiti. Rezervist Šero imao je najbolju priliku u 83. minuti, ali je Marko Galić sjajno obranio njegov udarac glavom. Posušje je uspjelo zadržati vodstvo i doći do drugog uzastopnog trijumfa, dok je Sloboda upisala drugi poraz u nizu.

Vezani članci