VIDEO  Drama na Pecari između Širokog Brijega i Sarajeva završila podjelom bodova

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U posljednjoj utakmici devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja se večeras odigrala na stadionu Pecara Široki Brijeg i Sarajevo su remizirali odigravši susret rezultatom 3:3. I dok smo u prvom dijelu vidjeli samo dva jedanaesterca, u drugom prava drama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Široki večeras nije moglo bolje početi. U 9. minuti u kazneni prostor se smirio Bagarić, rukom ga odgurnuo Čelik, a nakon dvominutne VAR provjere sudac Dragan Petrović pokazao je na bijelu točku. Loptu je uzeo Mato Stanić i pogodio za vodstvo Širokog Brijega.

U 19. minuti pokušao je Bagarić, a vratar Sarajeva Rickov branu njegov udarac. 

Tražili su i gosti najstrožu kaznu u 30. minuti smatrajući kako je jedan igrač Širokog igrao rukom, ali Petrović je pokazao da se igra dalje. 

No, zato je Petrović u 42. minuti dosudio jedanaesterac za Sarajevo. Senić je povukao Đuričkovića i srušio ga, a Petrović bez puno zadrške pokazao na novi jedanaesterac. Siguran je bio Guliashvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim sekundama prvog dijela vratar Rockov je u jednom duelu srušio Bagarića koji zbog toga nije mogao nastaviti utakmicu, ali ovaj put Petrović je pokazao da je vratar Sarajeva na ispravan način branio svoj peterac, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:1.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo dolazi do preokreta. Guliashvili je promiješao obranu domaćih koja je mlako reagirala i pogodio za vodstvo svoje momčadi.

U 70. minuti ponovno se zatresla mreža Širokog. Pogodio je Oliveira, ali nakon provjere VAR snimke signaliziran je prekršaj u napadu.

Osam minuta kasnije sjajna prilika za Olivieru, ali Tomić odličnom intervencijom spašava svoju mrežu.

 

Minuti kasnije Široki Brijeg dolazi do poravnanja. Ubacio je iz slobodnog udarca Senić loptu odbila obrana Sarajeva, ali samo na nogu Iličića koji sjajno pogađa.

No, radost domaćih kratko je trajala. U 84. minuti gosti su dobili jedan skraćeni korner nakon prekršaja na Guliashviliju. Loptu je namjestio Đorđević i sjajno pogodio dalji kut Tomića.

Kakva utakmica na Pecari. U 86. minuti ubacio je Chinedua, a Matić koji je ušao nekoliko sekundi ranije glavom matirao vratara Sarajeva.

U sudačkoj nadoknadi prava drama. Pucao je Jelavić, a loptu uz vratnicu iz gola izvadio Rockov. Činilo se da je ta lopta prešla gol liniju, ali VAR i Petrović su odlučili kako gola nema.

Tresla se mreža Širokog Brijega u 96. minuti. Pogodio je Oliveira na dodavanje Turkeša, ali je Turkeš bio u zaleđu. Utakmica je tako završila podjelom bodova.

Standings provided by Sofascore

Vezani članci