DELEGIRAN SUDAC UTAKMICE SA ŠPANJOLSKOM Engleza Hrvati pamte po dobrom, sudio povijesni meč sa Brazilom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

UEFA je delegirala suce za prve utakmice na Euru, a samim time je i hrvatska nogometna reprezentacija saznala tko će joj dijeliti pravdu na otvaranju protiv Španjolske. Riječ je o poznatom imenu, iskusni Englez Michael Oliver sudit će taj dvoboj u subotu od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliver sa svojom engleskom ekipom tako ima čast suditi vjerojatno najzvučniji dvoboj prvog kola, i to nakon što je u protekloj sezoni sudio 34 utakmice, od čega 24 u Premier ligi, dok je u europskim natjecanjima imao zadatke u nokaut fazi.

Ističe se tu osmina finala Lige prvaka između Real Sociedada i PSG-a, ali i polufinale Konferencijske lige koje su igrali Fiorentina i Club Brugge.

No, ono najvažnije je da je Vatrenima ostao u dobrom sjećanju. Naime, Oliver je pravdu dijelio na sad već mitskom dvoboju četvrtfinala Mundijala u Kataru protiv Brazila kad je Hrvatska izborila polufinale nakon raspucavanja.

Sudio je Vatrenima i dvoboj kvalifikacija za Katar kad je Hrvatska na Cipru slavila 3-0, ali i dvoboj Lige nacija 2020. protiv Portugala, kad je Marku Rogu pokazao crveni karton u porazu 3-2.

Španjolcima je zadnje sudio poraz od Kolumbije u prijateljskom susretu u ožujku, a bio je delegiran i na remiju Španjolske i Portugala u Ligi nacija prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se VAR-a tiče, i tu je poznato ime. Stuart Attwell već dugo sudi za monitorom u Premier ligi, a našao se ove sezone usred skandala jer ga je Nottingham Forest optužio da je pokrao Forest u korist Lutona u borbi za ostanak jer navodno je Lutonov navijač.

Vezani članci