VIDEO  BORAC ISPAO OD PAOK-a Natjecanje nastavlja u Europskoj ligi, poznat i protivnik

Fena
Vidi originalni članak

Nogometaši Borca izgubili su od ekipe PAOK-a iz Soluna s 1:0, u uzvratnom susretu 2. pretkola Lige prvaka. Nakon što je u prvom susretu u Solunu izgubio s 3:2, Borac na "gradskom stadionu" u Banjoj Luci ipak nije uspio napraviti veliko iznenađenje i eliminirati grčkog velikana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je PAOK imao kontrolu igre, FK Borac je pružao solidan otpor. Savić je imao dobru priliku početkom utakmice, ali je njegov udarac blokiran. Također, Meijers je pokušao s 12 metara nakon slobodnog udarca, no lopta je prošla pored gola PAOK-a.

U 15. minuti, Koulierakis je šutirao iz ugla, a greda spašava Borac od drugog gola. PAOK je nastavio s dobrim akcijama i Murg je ubrzo ponovo zaprijetio s distance, međutim njegov udarac nije bio precizan.

U 26. minuti, Murg je postigao gol za PAOK, pogodivši udarac s oko 16 metara nakon dobre akcije. Golman Borca bio je na krivoj nozi i nije mogao intervenirati.

 

Domaći navijači su stvarali odličnu atmosferu i davali podršku svojoj momčadi, ali se činilo da FK Borac teško dolazi do ozbiljnih prilika. PAOK je održavao pritisak i kontrolirao igru veći dio prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu gosti iz Grčke su nastavili s dominacijom, iako su domaći imali nekoliko prilika da smanje rezultat.

Drugo poluvrijeme je započelo s nekoliko promjena u sastavu obje momčadi. Borac je pokušao preokrenuti situaciju, a PAOK je nastavio s čvrstom igrom. Taison je u 49. minuti imao priliku za goste, ali je njegov udarac s 20 metara zaustavio golman Borca, Šiškovski.

U 54. minuti, Šiškovski je još jednom pokazao svoje vještine i ponovo spriječio Taisona da postigne gol. Domaćin je pokušao ozbiljnije prijetiti u nastavku susreta. Desetak minuta kasnije Borac je imao dobar napad po desnoj strani, ali su gosti uspješno očistili situaciju.

Borac se suočavao s brojnim preprekama, uključujući i ozljedu Lukića, koji je u 79. minuti zamijenjen zbog problema s koljenom. Također, utakmica je bila nakratko prekinuta u 67. minuti zbog incidenta s tribina, ali je ubrzo nastavljena.

Čavić je u 93. minuti pokušao glavom nakon ubačaja Hrelje, ali je lopta bila lagan plijen za golmana PAOK-a.

Živković je potom imao dobar udarac s osam metara, ali je Šiškovski ponovo bio na visini zadatka.

Borac do kraja susreta nije uspio učiniti nešto više i svoju europsku avanturu nastavit će u Europskoj ligi, gdje ga očekuje duel protiv Klaksvika s Farskih Ostrva.

Vezani članci