Košarkaši Širokog porazom otvorili sezonu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Cibona je od prve minute diktirala tempo utakmice stvaravši prednost koja je postepeno rasla. Nakon što se na odmor otišlo vodstvom domaćina 39:32, nastavak je donio ipak agresivniju i kvalitetniju momčad aktualnih hrvatskih prvaka koji su utakmicu vrlo brzo odveli u mirne vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je definitivno prelomljena u trećoj četvrtini, kada je u punoj mjeri zasjao dotad diskretni Antonio Graves. Jedan od dva nova Cibonina Amerikanca je s devet poena u kratkom razdoblju odveo domaće do 53:37, da bi Zubčić nešto kasnije, tri minute do kraja treće dionice, novom tricom osigurao dotad maksimalnih 18 razlike, 58:40.

Nakon 30 minuta bilo je 64:46, a posljednjih 10 minuta prošlo je u manje-više mirnom odrađivanju posla. Na krilima Hrvoja Puljka Široki je, doduše, malo priprijetio smanjenjem na 13 razlike, no bliže od toga gosti nisu došli. Široki HT Eronet poslan je kući s porazom od 85:65.

Cibose su vodili Graves (19 poena, pet skokova) i Zubčić (13 poena, 4/5 za tricu), dok su najefikasniji gostujući igrači bili Puljko (18 poena, četiri asistencije) i Špralja (10 poena).


ABCportal.info

Vezani članci