VIDEO  KAKO ZABAVITI MALIŠANE KOD KUĆE Genijalne ideje za najavljenu kišnu subotu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kišna subota je savršena prilika za kvalitetno vrijeme s vašim mališanima uz kreativne igre koje potiču maštu i fine motoričke vještine. Evo nekoliko jednostavnih i zabavnih aktivnosti koje možete pripremiti kod kuće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Pom Pom loptice na ljepljivom valjku
 
Ova zabavna i jednostavna aktivnost uključuje korištenje ljepljivog valjka za čišćenje odjeće i šarenih pom pom loptica. Zalijepite što više šarenih pom pom loptica na valjak, a vaše dijete ih potom treba skidati i stavljati u posudicu. Možete i raspršiti pom pom loptice po podu, a da djeca ih onda kupe s ljepljivim valjkom.

2. Tjestenina u boci

Za ovu igru, trebate samo praznu bocu i tjesteninu. Neka djeca ubacuju komadiće tjestenine u bocu – igra jednostavna, ali izuzetno zabavna!

3. Štipaljke na plišanom medvjediću

Pružite im plišanog medvjedića i štipaljke, pa neka ga "ukrašavaju". Ova igra pomaže u jačanju prstiju i koordinaciji ruku. Druga opcija je da nakačite puno štipaljki na medvjedića, a dijete ih potom treba skinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Skupljanje štipaljki

Djeca obožavaju bacati štipaljke na pod, a zatim ih skupljati. Ovo je sjajan način da potičete igru i učenje kroz pokret.

5. Gumice za kosu na roli prozirne folije

Zabavite djecu izazovom – neka nižu gumice za kosu na praznu rolu prozirne folije. Ili im nanižite gumice na rolu pa da ih oni trebaju skinuti. Jednostavno, ali zabavno!

6. Tunel s lopticama

Zalijepite rolu od prozirne folije ili ubrus papira na zid. Dajte djetetu posudicu s pom pom lopticama. Zadatak je da ubacuje pom pom loptice kroz tunel.

7. Odmotaj me

Uzmite neke manje figurice s kojima se dijete inače igra i zamotajte ih u aluminijsku foliju. Dijete ima zadatak doći do igračke.

8. Igra s pjenom za brijanje

Uzmite pleh i u njega dodajte pjenu za brijanje i jestive boje. Dajte djetetu slamku ili neki štapić i neka miješa boje. Kasnije možete praviti različite oblike na pjeni.

9. Tjestenina na štapiću

Ova aktivnost razvija preciznost i koncentraciju. Dajte djetetu tjesteninu (npr. penne) i štapiće (poput kineskih štapića) te ih neka niže na štapić. Štapić možete zabosti u plastelin da vam posluži kao podloga koja će ga držati uspravno.

10. Bacanje čarapa u košaru

Ova zabavna igra razvija motoričke vještine i može se igrati bilo gdje u kući. Sva što vam je potrebno su smotane čarape i košara. Postavite košaru ili kutiju na određenu udaljenost. Djeca trebaju pokušati ubaciti čarape u košaru s različitih udaljenosti.

Neke od ovih igara možete pronaći OVDJE.

Ove igre su zabavne, a pritom djeci omogućavaju da razvijaju svoje vještine i kreativnost, čak i na kišnu subotu!

Napominjemo kako sve ove aktivnosti trebaju biti pod nazorom.

Vezani članci