UŽIVA U DUBROVNIKU Milijarder i osnivač Whatsappa stigao u Hrvatsku sa 100-metarskom superjahtom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Jan Koum, milijarder i osnivač WhatsAppa, stigao je u Hrvatsku. Njegova 100-metarska superjahta snimljena je između otoka Lopuda i Šipana, piše Dubrovnik Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koum, čije se bogatstvo procjenjuje na 13 milijardi dolara, uživa na jahti vrijednoj 200 milijuna dolara, odnosno 182 milijuna eura. 

Luksuzna jahta opremljena je jacuzzijem i helidromom te može primiti 15 gostiju u osam kabina. Osim jahte, milijarder posjeduje i privatni mlažnjak te druge luksuzne nekretnine.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Koum uživa u Hrvatskoj. Prije tri godine došao je na Vir s tri luksuzne megajahte, a najskuplja Moonrise vrijedna je 220 milijuna dolara. 

48-godišnji milijarder ukrajinskog podrijetla svoje je bogatstvo stekao prodajom WhatsAppa Facebooku 2014. godine za 19.3 milijarde dolara, a poznat je i kao veliki ljubitelj luksuznih automobila te ima jednu od najvećih kolekcija Porschea na svijetu sa stotinu automobila. 

Koum ne voli kada ga nazivaju poduzetnikom te je jednom prilikom objavio na Twitteru: "Sljedeća osoba koja me nazove poduzetnikom dobit će udarac u lice od mog tjelohranitelja." Naime, Koum smatra da poduzetnike pokreće želja za zaradom te je izjavio da samo želi stvarati korisne proizvode.

Vezani članci