PRIJETI MU ZATVOR I KAZNA Sergej Trifunović zadržan zbog vrijeđanja splitske policije na mrežama

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Srbijanski glumac Sergej Trifunović uhićen je u utorak oko ponoći na granici pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu. Trifunović je na sudu izjavio da se ne osjeća krivim za ono za što ga se tereti. Suđenje se nastavlja u srijedu u 12:30 sati, piše Slobodna Dalmacija.

Tereti se prema članku 5. i članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže:

"Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom obavljanja njihovih dužnosti ili u vezi s njihovim zakonitim naređenjima, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4.000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

Policija je od suda zatražila za glumca kaznu zatvora od 30 dana i novčanu kaznu od 1.000 eura. Oduzeta mu je putovnica kao mjera opreza.

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži od 10. rujna prošle godine, navodi N1. Iz policije podsjećaju da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Trifunović počinio prekršaje prema člancima 5. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći kako su splitski policajci iznudili preko tisuću eura", navode iz PU splitsko-dalmatinske.

Vezani članci