PRAVOMOĆNA PRESUDA Osuđen Sergej Trifunović, nakon suđenja izjavio da ionako postaje građanin Hrvatske

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Glumac Sergej Trifunović dobio je 60 dana zatvorske kazne, koja se neće izvršiti ako u roku od jedne godine ne počini isto djelo, prenosi Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je uhićen i sproveden u Split, računat će se 59 dana uvjetno. 

Trifunović će morati platiti sudske troškove u iznosu od 150 eura, a odrekao se prava na žalbu. 

Presuda je pravomoćna. 

Glumcu je vraćena putovnica, a u izjavi za Slobodnu Dalmaciju rekao je da će "ionako postati građanin Republike Hrvatske jer mu je supruga Riječanka". 

Iz Zagreba je stigao i srpski konzul Stefan Ristić koji je za SD rekao da ga Trifunović nije osobno zvao za pomoć, ali je došao pružiti mu podršku kao građaninu Srbije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Trifunović je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo, a u Splitu je ispitan u policijskoj postaji zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama, a u kojima je vrijeđao policiju i policijske službenike. 

Policija je Trifunovića u rujnu prošle godine također uhitila u Splitu nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namijenjena kućnim ljubimcima. 

Predsjednik Aleksandar Vučić oglasio se ranije danas na svom Instagram profilu, gdje je govorio o uhićenju glumca i zatražio od državnih organa Republike Srbije da učine sve kako bi on bio pušten i vraćen u Srbiju.

Vezani članci