NA PUTU ZA MOSTAR Na današnji dan prije 38 godina u prometnoj nesreći su stradali članovi Crvene jabuke

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije 38 godina, članovi kultnog benda Crvena jabuka doživjeli su tešku prometnu nesreću dok su putovali na koncert u Mostar. Ova tragedija zauvijek će ostati urezana u sjećanju ljubitelja glazbe i svih onih koji su pratili njihov rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu prema Mostaru, u Jablanici, u nesreći je poginuo basist Aljoša Buha, dok je frontmen Dražen Ričl, poznat kao "Zijo", zadobio teške ozljede te preminuo 1. listopada iste godine. Njihov dugo očekivani koncert na stadionu Kantarevac trebao je označiti početak ambiciozne turneje, a umjesto toga, pretvorio se u tragediju koja je zavila grupu u crno.

Članovi benda krenuli su iz Sarajeva s tri automobila i malim kamionetom s instrumentima. U Fići su se vozili Aljoša, Dražen Ričl i vozač Zlatko Arslanagić, dok su u Golfu bili Dražen Žerić i Darko Jelčić.

Na putu prema Mostaru, iza Jablanice, kolege su naišli na šokantnu scenu – smrskani Fićo. U trenutku nesreće, Fićo se zanio u oštrom zavoju i sudario s kamionom. Na mjestu nesreće, 2009. godine postavljena je spomen-ploča u čast poginulih.

Dražen Žerić Žera je u jednom intervjuu za In Magazin opisao kako je izgledao taj teški dan: "Stadion u Mostaru bio je pun, a kad je policija stigla, nastao je muk. Glazba je stala, a publika nas je pratila do bolnice. Ispred bolnice bilo je tri, četiri tisuće ljudi."

Ova tragedija ostavlja neizbrisiv trag u povijesti glazbe, a sjećanje na Aljošu i Dražena živi u srcima njihovih obožavatelja. Crvena jabuka ostaje simbol snage i strasti za glazbom, unatoč teškim trenucima.

Vezani članci