FOTO  Republikanci (HRS) žele preuzeti odgovornost za Mostar

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Gradski odbor HRS-a Mostar održao je svoje predizborni skup. U galeriji Herceg Stjepana Kosače tražilo se mjesto više, što je najbolji znak kako su Mostarci itekako prepoznali rad i rast HRS-a protekle 4 godine u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skup je otvorio predsjednik HRS-a Slaven Raguž, koji je prisjetio na slično druženje pred prošle lokalne izbore u Mostaru:

„Tada sam najavio kako nakon ovih izbora ništa neće biti isto, ne samo u politici Mostara, nego politici hrvatskog naroda uopće! Klub vijećnika HRS-a je po svim istraživanjima i statistikama najaktivniji i najproduktivniji Klub vijećnika u vijeću. I to je slučaj ne samo s Mostarom, nego svim razinama vlasti gdje smo izabrani. Nakon 06. listopada idemo korak dalje i preuzimamo odgovornost za svoj grad!“ rekao je na skupu Slaven Raguž.

Nositelj liste za Zapad, Slavko Zovko prezentirao je urađeno iz tog područja i na čemu će se raditi u sljedećem mandatu, definirajući glavnu razliku između HRS-a i ostalih stranaka:

„Razlika između nas i njih je što smo mi slobodni i to je naše najjače oružje. Svi znaju da su MHE na Buni loše, da su solari u Raškoj gori štetni i ilegalni, da je kamenolom u Zukulji štetan, ali trebaš biti slobodan čovjek da se otvoreno protiv toga boriš. Ne biti pijun kapitala, tajkuna ili političke partije. Jedino na takav način se možemo boriti za interes čovjeka i čovjek može biti u prvom planu", rekao je Zovko.

Slaven Bevanda je rezimirao rad vijećnika HRS-a općenito, definirajući politiku transparentnosti, zakonitosti i odgovornosti kao tri glavna načela HRS-ovog djelovanja u budućnosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi smo na prvoj sjednici vijeća JEDINI govorili o protuzakonitosti načina glasovanja i OHR je u svojoj Odluci rekao da smo bili u pravu. Dakle, već na prvoj sjednici smo pokazali djelom kako su ova tri načela temelj našeg rada. Na tome ćemo i inzistirati. Transparentnost, da se zna gdje ide svaka KM proračunskog novca; zakonitost, da se zakon poštuje, a ne tumači po potrebi interesnih skupina, kao što je to bio slučaj kada su prostorni planovi donošeni; na kraju – odgovornost, da svatko mora odgovarati za svoje postupke!", rekao je Bevanda.

Skup je završio predsjednik GO HRS-a Mostar Silvio Bubalo koji se osvrnuo na učinjeno od strane HRS-a u proteklom mandatu, kao i glavne projekte za sljedeći mandat:

„Sjećate se kad smo prvi put išli da ćemo zaustaviti izgradnju MHE na Buni, pa kad smo bili jedini i smijali nam se. Rekao sam im, kroz dvije godine ćete se hvaliti kako je ovo vaš projekt i bit ćete ZA! Tako je i bilo, ne samo za MHE na Buni, nego i za subvencioniranje privatnih vrtića, gdje su isto tako bili u početku protiv. Sljedeći mandat će nam dvije stvari biti prioritet: zaustaviti solare, na način objave svih suglasnosti, dozvola i projekata, jer je nemoguće da se ljudima dopustilo građenje solara u vodozaštitnim zonama; i ukidanje kvartovskog parkiranja – samo u Mostaru se ljudima koji imaju pravo korištenja parkirnog mjesta, koje su platili kupovinom stana, isto oduzima i naplaćuje.“

Završna poruka skupa GO HRS-a Mostar je da se u što većem broju iziđe na izbore i glasuje po savjesti, za ljude. Poruka je ovo prvenstveno onima čija se imena popisuju, zajedno s članovima obitelji i koje se primorava da moraju glasati samo za jedne. U tišini izbornog mjesta, nitko ne zna za koga glasujete. Dostojanstvo se može samo jednom izgubiti, jer kad ga izgubiš, nikada ga nećeš dobiti natrag. 

Vezani članci