NOSITELJ LISTE HDZ 1990 ZA MOSTAR Tomislav Ćurčić najavio reviziju trošenja javnog novca i ukidanje kvartovskog parkinga

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Tomislav Ćurčić, nositelj je liste za Grad Mostar ispred HDZ-a 1990. Rođen je 1967. godine u Mostaru i donedavno je bio zaposlenik MUP-a HNŽ. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje najbolje godine i svoju mladost podario je Mostaru u najtežim ratnim i poslijeratnim vremenima radeći na najtežim i najsloženijim policijskim poslovima. Obnašao je niz rukovodnih pozicija u MUP-u HNŽ, te za svoj rad dobio brojne pohvale i nagrade.

Osnivač MNK Karaka, višestrukog osvajača šampionskih titula, kupa i super kupa BiH. Od strane SSGM dobitnik Povelje za razvoj sporta Grada Mostara i Plakete za izvanredne sportske rezultate. Tri puta proglašen najboljim trenerom Grada Mostara, dobitnik preko stotinu povelja, plaketa, pokala i medalja.

Portal Hercegovina.info u sklopu projekta predizborne promocije objavljuje intervju s ovim kandidatom.

Šta ćete učiniti po pitanju sigurnosti s obzirom da ste do nedavno radili u MUP-u HNŽ, a bili ste i Zapovjednik PS Mostar i Načelnik PU Mostar?

U prvom redu treba sa nadležnom PU raditi na uspostavi stalnih kvartovskih policajaca koji će biti u redovitim kontaktima s građanima. Kroz ove kontakte, policija će dobivati i vladati informacijama o JRM-u, maloljetničkoj delikvenciji, prometnim problemima, nasilju u obitelji, prisustvu i prodaji narkotičkih sredstava i drugim za rad policije zanimljivim informacijama vezanim za određeni kvart. Isto tako, provoditi razne vrste preventivnih programa protiv ovisnosti od brojnih poroka koje su nadvladale naš grad, projekte prometne kulture, te druge projekte jako važne za sigurnost zajednice.
 
U programu spominjete i reviziju Grada Mostara. Na što točno mislite?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim na reviziju javnih poduzeća, ustanova, zavoda, javnih tendera, izdanih koncesija, prodanog ili dodijeljenog zemljišta, regulacijskih i urbanističkih planova, novca uloženog u sportsku dvoranu u posljednjih 15 godina i druge poslove na koje su trošeni novci građana Mostara. Mora se jasno vidjeti komu je sve novac dat,  na što je sve trošen javni novac, na koje načine je trošeno i da li je sve to zakonski opravdano.  O financijskoj reviziji javnost će biti upoznata, a za sve eventualne nepravilnosti koje se revizijom utvrde, biti će podneseni izvještaji tužiteljstvu. Boriti ćemo se protiv svih vidova nepotizma, korupcije i kriminala. Za to imamo i srce i hrabrost.

 
Ističite jako dobre stvari u socijalnom dijelu programa. Možete li navesti neke bitne odrednice?

Ukoliko nam glasači daju svoje povjerenje 6. listopada i budemo prisutni u gradskom vijeću, zalagat ćemo se za ukidanje naplate kvartovskog parkiranja. Grad Mostar novom reorganizacijom koju mislimo provesti neće i ne smije ovisiti o novcima koje „otima“ od svojih građana. Znamo koliki je godišnji proračun grada, kome sve i na koji način se dijele javni novci, a dobro znamo svi da se novci troše nemilice na nepotrebne stvari. Zar da građani plaćaju tuđe prohtjeve? Neće.

Također, zalagat ćemo se za dodjelu 300 KM maturantima Grada Mostara, za 50 posto nižu cijenu parking karata u zonama 1 i 2 braniteljskim kategorijama, umirovljenicima s najnižom mirovinom, studentima, za besplatan gradski javni prijevoz osobama mlađima od 18 i starijima od 65 godina, za financiranje svih projekata braniteljskim i humanitarnim udrugama koje skrbe o oboljelim članovima, za dodjelu 100 KM umirovljenicima s najmanjim mirovinama za potrebe ogrijeva ili zimnice, za povećanje plaća djelatnicima predškolskih ustanova, plaća čistačima i djelatnicima JP Komunalno i svim drugima koji rade, a nemaju primanja dostojna za život čovjeka. Isto tako, imamo namjeru povećati za 50 posto financiranje pučkih kuhinja, izgradnju još jedne pučke kuhinje, postaviti automate za hranu, itd.

Poruka građanima Mostara?

Izađite masovno na izbore 6. listopada, jer samo masovnim izlascima dolazi do velikih promjena. Ako ne izađete na izbore pobijedit će oni koje ne želite izabrati! Taj dan 6. listopada vi ste i tužitelj i sudac, samo se vi pitate. Uzmite bar taj dan pravdu u svoje ruke i birajte iste ili ovaj put nove ljude koji Mostar vole srcem, a ne interesom. Ako ste razočarani stanjem u gradu, odnosom prema vama od strane prethodnih vijećnika, kriminalnim i koruptivnim poslovima za koje znate i mnogim drugim stvarima koje su vas razočarale, sada imate veliku priliku da zajedno pobijedimo i stanje promijenimo. Bit ćemo vaš glas u gradskom vijeću i vaša ruka pravde! Život koji je pred vama važniji je od života koji je iza vas. 

Vezani članci