ANKETA Koji vam je najgori stranački slogan na mostarskim izborima?

N. Bačić, Z. Kolobara/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Počela je predizborna kampanja za lokalne izbore 2024. te su (skoro) sve stranke koje na njima participiraju objavile i svoje prve promotivne materijale i slogane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedna se ne odlikuje nekim pretjerano originalnim grafičkim rješenjem, kao ni inventivnim sloganom, a mi vas pitamo, čija vam je najgora, najgluplja, te koja vam najviše vrijeđa inteligenciju? 

HDZ BiH: (5+5) Razvojan, siguran, moderan! Grad Mostar

Dominira HDZ-ova standardna plava boja, vizualno rješenje poprilično dosadno, slično onome od prije četiri godine, kao što su slična i obećanja koja su dali biračima.

Na predstavljanju programa obećali su razvoj, modernizaciju i društvenu pravednost s naglaskom na osiguravanje održivog gospodarskog rasta, otvorenost prema novim idejama i tehnologijama, te stvaranje pravednijeg društva. Također, prvih pet elemenata programa ističe važnost urbane sigurnosti te promocije sporta i kulture kao ključnih elemenata u izgradnji zdravih zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio programa temelji se na tradicionalnim vrijednostima zajedništva, obitelji i domoljublja uz vjerodostojnost i dostojanstvo kao temeljno načelo političkog i stranačkog djelovanja. Ovi elementi naglašavaju potrebu za očuvanjem kulturnog identiteta, jačanje obiteljskih struktura te odgovornog i transparentnog vođenja politike.

Koalicija za Mostar: Mostar za sve!

SDA, BH Zeleni i BPS Sefer Halilović u svojim predizbornim obećanjima i kroz slogan obećavaju Mostar za sve. U odnosu na prethodno grafičko rješenje samo su plavu boju fonta zamijenili zelenom, a ostatak nisu previše dirali. 

Svoj program predstavljaju u petak u 20 sati.

Koalicija Trojka: Grad koji spaja. 

SDP, Naša stranka i NiP koji zajednički izlaze na ove lokalne izbore obećavaju da će Mostar biti grad koji spaja. Još nema najave kada će predstaviti svoj program biračima.

HRS: Uz čovjeka

HRS u kampanju ulazi misteriozno, dok su svi ostali objavili barem grafičko rješenje skupa sa sloganom, Republikanci su samo postavili profilnu sliku sa slovom #R. Ono što se vidi je promjena palete boja i moderniji dizajn.

HDZ 1990: Srcem za Mostar

Devedesetkin dizajn ako je suditi prema prvim profilnim slikama koje iskaču po društvenim mrežama asocira na već viđeno s njihove strane. Slogan za ove izbore je 'srcem za Mostar', no izbor boja crveno na plavo i nije najspretnije rješenje. U toj stranci se nadaju da bi ovaj put mogli uhvatiti koje vijećničko mjesto budući da u proteklom mandatu nisu imali predstavnika u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Koalicija Grade moj: Grade moj

U ovoj koaliciji nisu previše eksperimentirali, pa je tako naziv koalicije zapravo i slogan za predizbornu kampanju. Koaliciju DF - NES - PMP - SBiH predvodi Sanel Kajan, a njihovo vizualno rješenje je prihvatljivo. Modernija verzija grba Grada Mostara ističe se pogođenim i lijepo složenim bojama. Minus vizuala je štrihirčić koji je bio prepoznatljiv za prošlu kampanju SDA-ove 'Koalicije za Mostar'.

Boška Ćavar: Dvorišta djeci, a ne pohlepi

Bivša vijećnica Naše stranke, a kasnije neovisna vijećnica u Gradskom vijeću na ove izbore izlazi samostalno. Na društvenim mrežama je aktivna, a pohvalila se i izbornim stožerom za vrijeme kampanje, rješenjem koje se ne mogu pohvaliti ni velike stranke.

'Dvorišta djeci, a ne pohlepi', vjerojatno je sinonim borbe koju je vodila Ćavar protiv mostarskog poduzetnika i odluka gradskih čelnika koji su ušli u dvorišta građana.

Elvis Redžić: Za pobjedu!

Neovisni kandidat Elvis Redžić na svom Facebook profilu objavio je par objava u kojima priželjkuje dobar izborni rezultat riječima 'Za pobjedu'. Objavio je tijekom dana i službeni plakat, te slogan: "Građanski otpor!!

HSS BiH, te mostarski SNSD zasad nisu objavili svoje slogane, a iste nemaju ni ostali neovisni kandidati koji se natječu na loklanim izborima.

Vezani članci