FOTO  MINE Demineri osigurali sigurnije okruženje povratnicima kod Stoca

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) na lokaciji 'Njivice – Bošnjakovina' na području općine Stolac očistili su 46.196 m2 sumnjive površine. Uklanjanjem minske opasnosti sa ovog lokaliteta mještanima, posebno povratnicima u selo Njivice koje je najbliže lokaciji, osim što je stvoreno sigurnije okruženje, omogućeno je i bavljenje stočarstvom i ispaša stoke koju u ovom selu većina uzgaja jer je to glavni izvor prihoda koji im omogućava opstanak na ovom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području općine Stolac završen je deminerski zadatak 'Njivice - Bošnjakovina' ukupne površine 46.196 m2. Na ovom zadatku koji je uspješno obavljen bili su angažirani deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iz Bihaća, Livna i Mostara.

Lokacija zahvata dio platoa Križevac i desnu padinu brda prema selu Njivice, a tijekom proteklog rata ovo područje se nalazilo ispred borbenih položaja HVO-a.
Uklanjanjem minske opasnosti sa ovog lokaliteta, područje se može koristiti za ispašu stoke.

Primopredaja zadatka je obavljena između predstavnika FUCZ i Centra za uklanjanje mina (BH MAC), dok je predstavnik Općine Stolac upoznat sa obavljenim radovima i granicama deminirane površine, navedeno je u priopćenju iz FUCZ.

Vezani članci