DJEČJI TJEDAN Besplatne radionice za djecu predškolskog uzrasta u Mostaru

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

SOS Dječja sela u BiH, u okviru Programa jačanja obitelji u Mostaru, organiziraju besplatne edukativne i kreativne radionice za djecu predškolskog uzrasta, povodom obilježavanja Dječjeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivnosti će se održati u prostorijama organizacije (Ulica Rade Bitange bb) 4. listopada, od 10 do 12 sati.

Pored djece iz dječjih vrtića "Cernica" i "Radobolja" na radionicama će sudjelovati i djeca iz Programa jačanja obitelji u Mostaru, a iz SOS Dječjih sela u BiH pozivaju i sve ostale mališane predškolskog uzrasta i njihove roditelje, odnosno staratelje, da im se pridruže.

"Cilj je edukativnih i kreativnih radionica omogućiti djeci druženje i učenje o njihovim pravima kroz igru i interakciju s vršnjacima. Obilježavanjem ovih aktivnosti u našem prostoru želimo 'otvoriti vrata' svim našim sugrađanima koji žele da se bolje upoznaju s našim radom i našim programom podrške obiteljima. Kontinuirano provodimo radionice za djecu, roditelje i za mlade", izjavila je koordinatorica Programa jačanja obitelji u Mostaru Biljana Čelan.

Program jačanja obitelji u Mostaru kroz usluge i aktivnosti koje pruža, s posebnim fokusom na edukativnu i psihosocijalnu podršku, jača obitelji i podržava roditelje u izgradnji vlastitih roditeljskih kompetencija, potičući odgovorno i zdravo roditeljstvo.

Sljedeća radionica Programa bit će posvećena edukaciji žena o važnosti brige o vlastitom zdravlju i redovitim preventivnim ginekološkim pregledima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacija SOS Dječja sela u BiH brine o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, a kroz Programe jačanja obitelji radi na prevenciji izdvajanja djece iz obitelji porijekla. Organizacija kroz projekte za mlade, osnažuje i mlade osobe u socijalnoj potrebi i mlade iz zajednice kroz edukacije i pripremu za tržište rada.

Vezani članci