VIDEO  Lucija Omazić iz Livna je nova nada duhovne glazbe

A. Vejzagić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Lucija Omazić, dvadesetogodišnja studentica Grafičkog fakulteta u Zagrebu, istovremeno gradi svoj put u glazbi, a najviše u pjevanju. Rođena je u Livnu, a glazba je oduvijek bila njen neizostavni dio, posebice duhovna glazba koja je prati od djetinjstva. Lucija napominje kako uvijek traži nove prilike za izražavanje i rast, balansirajući između studija i svoje strasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazba kao dio identiteta 

 „Od malih nogu bila sam uključena u dječji crkveni zbor, gdje je započela moja povezanost s duhovnom glazbom. Ona me ispunjava posebnim mirom i osjećajem zajedništva s Bogom i zajednicom. Osjećam da je duhovna glazba dio mog identiteta; to je moj način molitve i povezivanja s Bogom“, kaže Lucija za Hercegovina.info

Njezina pjesma „Gospodine“ nastala je na poticaj fra Jurice Periše, župnika njezine rodne župe. Iako je prvotno zamišljena za izvedbu na Framafestu 2023. u Sarajevu, Lucija je brzo shvatila da pjesma nosi snažnu poruku koja zaslužuje više.

„Ona je izraz vjere i ljubavi prema Bogu“, ističe.

 

Suradnja s Josipom Štrkaljom, talentiranim glazbenikom iz Jajca, također je značajan dio njezina projekta. Josip je odigrao ključnu ulogu u stvaranju pjesme, obradivši sve aspekte od teksta do produkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Rad s njim bio je pravo zadovoljstvo“, dodaje Lucija.

Lucijin glazbeni stil je emotivan i iskren. „Meni je važno da moja glazba dotakne srca slušatelja i prenese im mir“, objašnjava. Rad na duhovnoj glazbi za nju predstavlja put ka dubljoj povezanosti s vjerom.

„Kroz svoje pjesme želim prenijeti osjećaj nade, ljubavi i mira. Želim da slušatelji osjete da, kad se srce preda Bogu, život postaje lakši i ispunjeniji.“

Naziv nadolazećeg spektakla na kojem bi Lucija trebala nastupiti  #VJERA, #OBITELJ, #DOMOVINA simbolizira ljubav Hrvata koji žive izvan domovine. Lucija objašnjava: „Vjera me vodi kroz život, obitelj mi je najveća podrška, a domovina mi pruža osjećaj pripadnosti i identiteta.“    

Inspiracija i uzori 

Kao inspiraciju ističe Sestre Husar, koje su joj uzor zbog načina na koji balansiraju karijeru i obiteljski život.

„U njihovoj glazbi osjeća se iskrenost i posvećenost, a to je ono što bih i ja željela prenijeti kroz svoju karijeru“, kaže Lucija.

Jedan od najljepših trenutaka u njezinoj karijeri bio je nastup na Framafestu 2023. godine. „Energija i podrška koju sam osjetila od framaša bili su nevjerojatni, a taj pljesak ostat će mi zauvijek u srcu“, prisjeća se.

Uz to, podrška njezine obitelji i prijatelja igra ključnu ulogu u njezinu radu. „Bez njihove podrške, moj put bi bio mnogo teži. Oni su moj oslonac i motivacija“, naglašava.

Lucija također gleda prema budućnosti s nadom. „Glazba je nepredvidiva i uvijek donosi nove ideje. Ako Bog da, nadam se novim projektima“, dodaje.
Trenutno stanje duhovne glazbe u BiH vidi kao pozitivno, s rastućim interesom među mladim izvođačima. „Sve više mladih se uključuje u taj žanr, što donosi svježinu. U BiH zasigurno ima potencijala, no nedostaje više prostora za promoviranje takvih izvođača“, smatra.

Na kraju, ističe važnost balansa između privatnog i poslovnog života. „Trudim se dobro organizirati svoje vrijeme i uvijek pronaći trenutke za sebe i svoje najmilije. Vjerujem da je ključ u tome da se ne forsira previše, već da se radi s ljubavlju i strpljenjem“, objasnila je Lucija za naš portal. 

Pozitivne reakcije na pjesmu 

Reakcije na pjesmu „Gospodine“ su izuzetno pozitivne. „Ljudi su dirnuti njezinom porukom. Veseli me kada čujem da je netko pronašao utjehu ili ohrabrenje kroz nju“, dodaje Lucija.
Uz sve to, otvorena je za istraživanje drugih žanrova, ali duhovna glazba ostaje njezin prioritet. „Želim potaknuti slušatelje da pronađu mir i snagu u onome što im donosi radost i ispunjenje, kroz vjeru i ljubav“, poručuje.

Vezani članci