FOTO  Kod Ljubuškog održan trodnevni River fest, organizirane i dječje igre

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U prirodnom okruženju, uz rijeku Studenčicu na lokaciji kampa Bajta održan je trodnevni River fest. Događaj koji je bio svojevrsna promocija prirodnih ljepota Studenaca i Ljubuškoga, imao je za cilj promociju životnog stila usklađenog s prirodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogat program kampa uključio je kajak ture na rijeci Trebižat na dionici Kupalište Čeveljuša – Vodopad Kravica, kreativne radionice za djecu, školu streličarstva, večeri retro glazbe i dobre zabave kao i pješačku turu do izvora rijeke Studenčice tijekom koje su  posjetitelji mogli obići izvore Studenčice koji su nedaleko od lokacije kampa.

U sklopu programa, Hrvatsko planinarsko društvo Vrlosinj u suradnji s Campom Bajta organiziralo je dječje igre. Zanimljiva, lijepa i drugačija priča današnjega vremena okupila je pedesetak djece u dobi od 3 – 14 godina koji su se natjecali u starim društvenim igrama kao što su povlačenje konopa, utrka s jajima i utrka u vrećama.

Po završetku igara održana je i mini radionica kako se nositi s emocijama  gdje su  djeca mogla s psihologinjom Martinom Herceg razgovarati o dojmovima s natjecanja, što su mogli drugačije učiniti. Bilo je i onih koji su se žalili na nepravdu, ali su i naučili da i ona sastavni dio života. 

"HPD Vrlosinj uz svoje redovite planinarske aktivnosti ovim projektima želi promovirati sport i poticati djecu za sportsku aktivnost. Naglasak smo stavili na druženje, razvijanje novih prijateljstvu i socijalnih vještina u kojoj je svako dijete bilo pobjednik. Posebno nam je drago što su u natjecanju sudjelovala i djeca s poteškoćama u razvoju", kazao je predsjednik HPD Vrlosinj Miroslav Herceg.  
Sudionici igara su uz natjecateljski dio imali i  kutak za igru sa zanimljivim i različitim sadržajima kao i besplatnu školu streličarstva. 

"Cjelokupna ideja Festivala bila je da kroz jednostavne aktivnosti na otvorenom  ponudimo nešto što će vratiti i odrasle i djecu prirodi. Cilj je bio da kroz skup kampera i bogat dnevni sadržaj za djecu pokažemo da Ljubuški itekako ima potencijal biti odlična kamping destinacija. Kroz aktivnosti na vodi i uz vodu, zapravo želimo skrenuti pažnju na riječni sustav kao naše najveće bogatstvo, te tako nastojati u podizanju ekološke svijesti. Svi posjetitelji su imali priliku uživati uz rijeku Studenčicu i prošetati do njezinih izvora, koji su nedaleko od lokacije festivala. U ime kampa Bajta želimo reći jedno veliko HVALA svima koji su dali svoj doprinos u ovogodišnjoj organizaciji i vidimo se i dogodine, s novim, zanimljivim sadržajima na River festu 2025. godine“, kazali su organizatori ovoga zanimljivog događaja, Iva i Blago Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partneri River festa bili su: Tom Sawyer: A friend in adventure (kajaci),  HPD Vrlosinj Ljubuški (dječje igre), Ivona Škegro (facepainting), Marko Bokšić (streličarstvo) Mirellium art studio (kreativnu radionica oslikavanja cekera) i DJ Čuka i DJ Velo (vinyl).

Kažimo i to kako su projekt podržali i: Grad Ljubuški, mesnica Šišović, MCI d.o.o.,Džajić-Commerce, vinogradi Nuić, caffe Bar Bambus, svadbeni salon Ohio, Arctic Ice, Ožujsko pivo, Binvest d.o.o., Leda, AG Frigo, Julius Meinl i Tabak Museum & Restaurant.

Sudeći po dojmovima sudionika, River fest 2024.  ispunio je očekivanja i vjerujemo kako će i dogodine biti omiljeno mjesto svima onima koji uživaju u prirodnim ljepotama i zdravom ambijentu uz puno dobre zabave i odličnog raspoloženja.    

Vezani članci