FOTO  Fićo s motorom motocikla i 180 konjskih snaga dominirao na auto slalomu u Trebinju

Z. Lojpur/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Veliki broj ljubitelja četverokotača okupio se u Trebinju na osmom auto slalomu u organizaciji Auto moto karting kluba Leotar. Posebnu pažnju privukli su prototipovi Fiće i Juga, koji su prepravljeni i adaptirani, a u njih je ugrađen motor motocikla s tisuću kubika. Ovo je završna utrka Otvorenog prvenstva BiH, a adrenalina nije nedostajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Došli smo ovdje voziti slalom, hvala organizatoru, vidimo da je ovo ozbiljno natjecanje, ima 50-60 automobila koliko mogu primijetiti. Inače vozim brdske utrke, a ovo mi je prvi put da vozim slalom. Došli smo isprobati. Ovo je prototip Fiće, ima motor motocikla, tisuću kubika, 180 konjskih snaga, ima diferencijal od BMW-a. Nije ga baš lako voziti, dosta je tvrd, kao što mi kažemo, vozi se kao karting. Trebao bi se dobro ponašati na ovoj stazi, voli brze zavoje, pa bi ovdje trebao biti dobar”, rekao je za Hercegovina info Luka Špedijer, vozač iz Crne Gore.

Organizatori su zadovoljni odazivom, a u Trebinje su, osim vozača iz BiH, stigli i vozači te ljubitelji automobila i brze vožnje iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

“Ovo je osma godina da organiziramo auto slalom, ovo je završna utrka za ovu godinu. Okupilo se 50-ak automobila iz regije, stigli su nam vozači iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i naravno natjecatelji iz RS i BiH. Vrijeme nas je ove godine bolje poslužilo u odnosu na prošlu. Imamo nekoliko posebnih automobila, prototipova s motorima motocikala, pa će vožnje biti atraktivne”, istaknuo je Maksim Milenić, predsjednik Auto moto karting kluba ''Leotar'' Trebinje.

U klasi serijskih automobila pravo sudjelovanja imali su svi zainteresirani vozači i ljubitelji brze vožnje koji posjeduju važeću vozačku dozvolu B kategorije i registrirano vozilo.