Ljekovite namirnice koje će ublažiti bol

željezo, Vegetarijanska prehrana, deficit vitamina C, vitamin c, proteini, folna kiselina, šljive, ntergalne žitarice, voće i povrće, ntegralna riž, sjemenke suncokreta, sezam, sirovo povrće, namirnice, trigliceridi, holesterol, visok nivo holesterola, špinat, maslinovo ulje, Svježe voće, đumbir, prirodni analgetik, lan, kurkuma, maslinovo ulje, ljekovita biljka, Ljekovito djelovanje, crveni luk, smokva, paprika, papricice, ljekovita svojstva, top zimske namirnice, blagodati, trigliceridi, hrana za jelo, izliječenje, liječenje, hrana za jelo, trigleciridi, povrće, voće i povrće, riba
Đumbir kao prirodni analgetik

Đumbir je samo jedan od zdravih i ukusnih začina koje možete koristiti za kuhanje, kao i za liječenje mnogih poteškoća. Đumbir poboljšava protok krvi, stimulira krvotok te je dobra protuupalna namirnica. Đumbir svojim djelovanjem daje bolju cirkulaciju krvi. Njegova protuupalna svojstva jako efikasno dovode do toga da se, ukoliko je ima, bol gotovo i ne osjeti.

Lan kao ljekovita biljka

Lan je obogaćen omega 3 masnim kiselinama. Ova kiselina je dobro poznat po svojoj sposobnosti obnavljanja. Sjeme lana je vrlo jednostavno za jesti jer daje nevjerojatan okus hrane ukoliko ga koristite. Laneno sjeme ima protuupalna svojstva. Možete uključiti ovu zdravu hranu u svoju ishranu, ako želite da se oporavite od neke rane. Ako vam se neda izmišljati jela sa lanom, onda jednostavno uzmite žličicu sjemenki i žvačite ih dok ih ne zdrobite pa ih onda progutajte. Veći dio zdravih tvari nalazi se u opni sjemenki, pa je bitno ih dobro sažvakati.

Kurkuma je super i lijek i začin

Kurkuma je jedna od najboljih namirnica za smanjenje bolova. Kurkuma je jako efikasan lijek protiv bolova, a tome u prilog ide duga tradicija korištenja ove namirnice u liječenju bolova. Ovo je jedan od zdravih indijskih začina koji se koriste u gotovo svakoj hrani. Kurkuma djeluje gotovo na isti način kao i neki lijekovi protiv bolova.

Maslinovo ulje osim što je ukusno, jako je i zdravo

Ako ste osoba koja pati od neprestane boli artritisa, onda je vrijeme da promijenite ulje za kuhanje. Element koji se zove oleocanthal u maslinovom ulju ima protuupalna svojstva te je vrlo učinkovit u smanjenju svih vrsta boli u tijelu i zglobovima, ako se konzumira redovno.

Orasi su ukusni i jako ljekoviti

Postoje mnoge zdravstvene tajne skrivene u toj jednoj maloj ljusci. Orasi su izuzetno bogati omega-3 masnim kiselinama i alfa-linolenskom kiselinom. Nakon 2-3 oraha na redovnoj osnovi smanjit ćete gotovo sve upalne elemente u tijelu.

biljke-kao-lijek.blogspot.nl