Poznati sudionici festivala Melodije Mostara 2014

Melodije Mostara

Uz izravan prijenos na BHT1, jubilarno, 20. izdanje mostarskog festivala, ugostit će neke od najuspješnijih izvođača ovog festivala, ali i neka nova glazbena imena.

Osim slavljeničke atmosfere u velikoj dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače, festival će obilježiti i raznovrsnost glazbenih žanrova.

U sve popularnijem klapskom pjevanju uživat ćemo i ove godine.Uz prošlogodišnje pobjednike Melodija Mostara-Klapu Hrvoje za festivalske nagrade borit će se i Klapa Trebižat & Tamburaški sastav Geraši, te Bernard Kumić Berny & Klapa Godimenti

Publiku i stručni ocjenjivački sud, nastojati će osvojiti i Zoran Jelenković, Željka Bošnjak, Antonio Čarapina, Romeo Nikolić, Željko Krušlin, Alen Slavica, Pero Križanović & Slobodan Mišević, Bruno Baković, Zoran Begić & Sanja Boban, Elma Burnić & Max Hozić, Tomislav Gelo, Dženan Jahić, Goran Škerlep, Diego Zuliani, Marija Žepić, Anamarija Filipović, Denny Lager.

Na festivalu će debitirati zvijezda showa „Hrvatska traži zvijezdu" Ines Huskić, koja je odnedavno i zvijezda hit radija- Enter Zagreb. Na festivalskoj pozornici nastupit će i tri grupe-rock grupa „Nešto između", te Versi i Banana.

Stručni ocjenjivački sud, na čelu sa direktorom festivala Kristijanom Božom Čarapinom, čeka težak posao odabira najboljih skladbi.

Kao i svih ranijih godina o najboljima će odlučivati i publika, koja će za vrijeme show programa glasovati za svoje favorite.

Revijalni dio festivala ove godine je povjeren legendi hrvatske glazbene scene, Kići Slabincu, Slavoncu uz kojega su rasle mnoge generacije.

Slavljeničku atmosferu pratit će i glamurozna scena u izvedbi Masters commerca iz Čapljine, a festival će voditi Snježana Delić, voditeljica RDV-a i Dejan Kukrić, voditelj BHT1.

Drugi festivalski dan u subotu, 26. travnja, tradicionalno je rezerviran za „Male melodije Mostara", na kojima će se ove godine natjecati dvanaest malih izvođača uz izravan prijenos na BHT1 od 12.30 sati.

U revijalnom dijelu programa nastupiti će  Željka Bošnjak, a vodit će ga, kao i prošle godine, Mladen Jeličić-Troka.