Studentu preminula i osma baka, a još nije predao seminar

... Domagoj Burić, 25-godišnji student ekonomije iz okolice Osijeka. Njemu je, naime, tokom vikenda preminula i osma baka, a još uvijek nije predao seminar iz Poslovnih financija.

"Sve je počelo još u srednjoj školi kad sam izgubio prve dvije bake. Tada sam bio strastveni navijač Osijeka. Sjećam se kao danas, pročuo se glas da ćemo igrati utakmicu koja nije namještena. Nitko nije znao kako to izgleda i svi smo izgarali od želje da odemo na utakmicu. No, baš tu srijedu morao sam odgovarati geografiju i rekao sam ne, škola je uvijek na prvom mjestu. Dok su moji prijatelji navlačili šalove ja sam krenuo put škole, nisam napravio ni 20 koraka kad zove me majka da je baka umrla od tlaka" počinje Domagoj svoju nevjerojatnu priču.

Samo nekoliko mjeseci nakon toga ovaj nesretni Slavonac izgubio je i drugu baku. "U Zagrebu su svirali Rolling Stonesi. Bilo je - ili ideš ili se pomiri da ćeš iz srednje izaći kao djevac. Ja sam imao popravni iz matematike i rekao sam sebi, ma sigurno će Stonesi opet doći u Zagreb, matematika je važnija. Nisam riješio ni prvi problem kad zove majka kaže umrla ti baka Stanka, ubola se dok je vezla goblen."

Nakon odlaska na fakultet Domagoj se ponadao da bi ga mogla napustiti zla kob zbog koje je većinu gimnazijskih dana proveo u crnini. No, još kako se prevario.

Treća baka Gaja napila se i upala u bunar baš za vrijeme ispitnih rokova tokom kojih se održavalo Europsko prvenstvo u nogometu, a baka Barica izdahnula je tokom trodnevnog molitvenog maratona, večer prije nego što je Domagoj morao održati seminar vrijedan 8 ECTS bodova. Tradicionalno teški jesenski rokovi odnijeli su petu, šestu i sedmu baku, a baš danas, par sati prije krajnjeg roka za predaju seminara iz Poslovnih financija, izgubio je i osmu baku kojoj se ne sjeća imena.

sprdex.com