Vjenčanje koje je dirnulo svijet: Fotografkinja djevojčici i njezinom bolesnom ocu pružila nezaboravno iskustvo

vjenčanje, fotograf, svijet
...ali zahvaljujući fotografkinji Lindsey Villatoro, djevojčica će imati nezaboravno iskustvo koje će joj možda olakšati tugu jednog dana kad tata više ne bude s njom.

Naime, njezinom ocu Jimu (62) već je dijagnosticiran rak gušterače kada su on i njegova supruga odlučili angažirati Lindsey, osnivačicu Love Song Photographyja koja je prije dvije godine teško bolesnim klijentima pružila uslugu dokumentiranja njihova putovanja.

"Želim prikazati osobu, a ne njihovu bolest", rekla je Lindsay za HuffPost.

Nakon što je posjetila Jima i njegovu suprugu Grace, ponudila im je da snimi i nekoliko fotografija s njihovom kćeri, a nakon toga na svojoj je stranici pokrenula akciju prikupljanja donacija za djevojku kako bi joj pomogla da svoj posljednji rođendan s ocem provede što ljepše.

No, fotografkinja je odlučila otići korak dalje i osmislila "vjenčanje" kako bi djevojčici omogućila da iskusi trenutak kada je otac vodi do oltara. Odradila je sve što je potrebno i za pravo vjenčanje, a nabavila joj je i vjenčanicu.

"Bila je malo preplavljena osjećajima, ali kasnije je rekla da je to najbolji dan u njezinom životu. Bilo joj je drago i bila je uzbuđena zbog svega", rekla je Villatoro koja je snimila i video koji je postao viralni hit.

"Žele da ljudi vide njihovu priču i osjećaju se dijelom njihove obitelji. Doći će dan kad Jim više neće biti s njima. Stoga, omogućiti svima da vide njihovu obitelj i osjete povezanost s njima, puno im znači. Cilj mi je sačuvati tu osobu. Svi se koncentriraju na smrt, a ne ljepotu osobe, tko su bili i sjećanja koja iza sebe ostavljaju", zaključuje Villatoro.

index.hr