Usmrtili 75 osoba: Boko Haram preuzeo odgovornost za bombaški napad

Islamistička grupa, Boko Haram, nigerija, Boko Haram, nigerija, Kamerun, Kamerunska vojska , Boko Haram, u samoubilačkom bombaškom napadu, bombaški napadi, Kamerun
"Mi smo organizirali napad u Abuji", rekao je vođa grupe Abubakar Šeko u 28-minutnoj video snimci upozorivši nigerijskog predsjednika Goodlucka Jonathana: "Mi smo u vašem gradu."

Islamistička grupa Boko Haram je u video snimci preuzela odgovornost za bombaški napad u kojemu je u ponedjeljak u Abuji smrtno stradalo 75 osoba, prenose mediji.

U eksploziji koja je u ponedjeljak ujutro odjeknula na autobusnoj postaji u predgrađu nigerijskoga glavnog grada Abuje smrtno je stradalo najmanje 75 ljudi. "Mi smo organizirali napad u Abuji", rekao je vođa grupe Abubakar Šeko u 28-minutnoj video snimci upozorivši nigerijskog predsjednika Goodlucka Jonathana: "Mi smo u vašem gradu."

Šeko nije kazao ništa o otmici 129 učenica srednje škole u Chiboku na sjeveroistoku zemlje u noći na ponedjeljak, koja se pripisuje istoj grupi. Otad su 44 učenice uspjele pobjeći, no 85 ih se još uvijek smatra nestalima. Pripadnici Boko Harama i ranije su napadali škole na sjeveroistoku zemlje.

Napad u Abuji pokazuje da su islamisti dovoljno snažni izvesti napad bilo gdje u toj najmnogoljudnijoj afričkoj državi podijeljenoj na otprilike jednak broj kršćana i muslimana. Od pokretanja ustanka u sjeveroistočnom dijelu zemlje prije četiri i pol godine ubijene su tisuće ljudi.

Hina