FOTO/VIDEO  Srpski ekstremisti zapalili granični prelaz, zapaljena i baza KFOR-a, čuju se pucnji

Skupina od 30 do 40 mladića je napala prelaz bacajući molotovljeve koktele i zapalila je objekte, a na toj lokaciji se čuju pucnji, javlja RTS. Maskirani mladići razbijaju stakla na objektima i bacaju molotovljeve koktele i baklje na punkt Jarinje. Demoliranje prelaza odvija se i uz pomoć buldožera, javljaju reporteri s lica mjesta, prenosi Blic.

Reporter Bete javlja da je zapaljena i baza Kfora i da su se ubrzo potom čuli pucnji iz rafalnog oružja. S tog područja vije se gust dim. Helikopteri nadlijeću šire područje Jarinje, a po visini na kojoj lete, novinari ocjenjuju da su Euleksovi.

Nešto ranije danas na dva hrvatska helikoptera iz sastava KFOR-a otvorena je vatra iz pješadijskog oružja na sjeveru Kosova, javili su hrvatski mediji.

Riječ je o dva transportna helikoptera, koje Hrvatsko ratno zrakoplovstvo već tri godine raspoređuje u misiji na Kosovu.

Hrvatski piloti nisu primijetili da je na njih otvorena vatra već su im to dojavile kopnene snage KFOR-a, koje su uočile vatru iz pješadijskog oružja u zoni leta dva helikoptera, kao i prilikom njihovog slijetanja na sjeveru Kosova.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Protuzračna obrana nisu pronašli nikakva oštećenja na helikopterima.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas su pripadnici kosovske policije prebacivani helikopterima KFOR-a na prelaze Brnjak i Jarinje.