Poginula tri pripadnika Al-Qaide u napadu bespilotne letjelice

bespilotna letjelica

... u trećoj operaciji ovakve vrste u dva dana, prema lokalnom zvaničniku. Samo Amerikanci u ovom području raspolažu bespilotnim letjelicama.

Malo prije ponoći, bespilotna letjelica je gđala terensko vozilo u kojem su bila tri čovjeka u pokrajini Šabwa, gdje je Al-Quaeda dobro učvršćena, precizirao je zvaničnik koji je tražio od novinske agencije AFP da ostane neimenovan.

Očevici tvrde da su malo nakon napada vidjeli jednog komandosa.

- Čini se da je u operaciji poginuo važan šef Al-Qaidi - rekao je jedan očevidac agenciji AFP.

S druge strane, jemensko ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo da je u gradu Atak, glavnom gradu pokrajine Šabva uhićeno deset osoba koje su namjeravale da se priključe Al-Qaidi.

Ovih deset osoba, koje su uhićene na barikadi sigurnosnih snaga, su sve porijeklom iz Adena.

Al-Qaida na Arapskom poluotoku (Aqpa) je već pretrpjela udarac za udarcem u subotu i nedjelju u dva napada američkih bespilotnih letjelica, koje su ubile više od 40 osoba za koje se sumnja da su pripadale mreži, nakon objavljivanja videa u kojem šef daje obećanje da će nastaviti rat protiv zapada.

Deset osoba je poginulo u subotu u prvom napadu u središnjoj regiji Bajda, zatim više od 30 u nedjelju u masovnom napadu na kamp za obuku koji je pogođen s nekoliko raketa u pokrajini Abijan (na jugu).

FENA