Dobrodošli na hercegovina.info! PRIJAVITE SE ili REGISTRIRAJTE

Nizozemska: Posjet seoskom gazdinstvu ''Het Geertje'' .

Danas je novinar našeg portala posjetio seosko gazdinstvo u Nizozemskoj.
Slika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez tekstaSlika bez teksta
Print Tekst
05.03.2013 u 00:05 Svijet
Tagovi: Nizozemska, gazdinstvo, Het Geertje'

...u području koje se inače naziva i ''Zeleno srce Nizozemske ' zemljopisno smješteno u srcu trokuta velikih gradova Amsterdama, Den Haag i Roterdama. Kako je veoma blizu velikih gradova seosko gazdinstvo Het Geertje jedno je od najposjećenijih biolških seoskih gazdinstvava u cijeloj Nizozemsko. Gazdinstvo nudi ponuda za sve starosne dobi na jednom mjestu i više je nego primamljivo za cijele obitelji. Od sadržaja izdvajamo: restoran, snack-bar, poslastičarna, iznajmljivanje kajaka i kanua, iznajmljivanja bicikala,jahanje za djecu na malim konjima, veliki broj raznih djecijih igrališta i  mogućnost noćenja za veoma prihvatljivu cijenu.

Sama ponuda na ovom seoskom gazdinstvu je tako zanimljiva da je nezaobilazna atrakcija za sve Nizozemce, ali i veliki broj stranih turista koji su zadnjih godina otkrli čari seoskog bio-turizma u ovom djelu Nizozemske .

Navest ćemo samo par bio-proizvoda koji se ovde direktno proizvode i to po tradicionalnim nizozemskim recepturama :

1.Svjetski brend  svakako poznat i na nasim prostorima sir ''GOUDA'' na ovom seoskom gazdinstvu se radi od tek pomuženog kravljeg mlijeka tako da je njegov ukus i miris neuporediv sa onim iz trgovinskih lanaca koji možete kupiti pod istim nazivom.
2. Mliječni prozvodi kao sto su razne vrste mlijeka, jogurta ,''karnemelka''(mlaćenica) i svih ostalih vtsta mliječnih proizvoda
3. Nezaobilazni proizvod prirode i pčela Med ,također spravljen na  seoskom gazdinstvu
4. Hit i neopobitno proizvod u ekspanziji (i na našim prostorima) je kozije mlijeko, koziji sir i ostali proizvodi
5.Razni sokovi dobijeni bez primjesa konzervansa (po bakinom receptu) kao i razne marmelade i slatka.
6. Jabukov ocat, vinski ocat i razne vrste likera i alkoholnih pića koje zasigurno nećete moći kupiti u trovinama široke potrošnje .
7. Naravno kao i svako seosko gazdinstvo i ovo je puno raznih životinja sa ponudom od jaja pa do svježeg mesa

Najveće iznenađenje za sve kao i za  vašeg foto-reportera je bilo saznanje da se na ovom gazdinstvu također spravljaju sredstva za osobnu higijenu, kozmetika i ostali mali kemijski proizvodi sto su nesvakidašnji za ovo HI-Tech vrijeme .

Zahvaljujemo gazdinstvu što su nam omogućili da neometano uđemo u skoro svaki kutak ovog seoskog gazdinstva i da čak direktno fotografiramo postrojenja i samu proizvodnju nenadmasnog seoskog sira ''GOUDA''

Slike će vam sve to pokazati puno više nego napisane riječi.

hercegovina.info