Živko Budimir blokirao izbor članova Komisije za vrijednosne papire

budimir
... (SPP), jer s drugim potpredsjednicima Svetozarom Pudarićem (SDP) i Mirsadom Kebom nije postigao dogovor o kandidatima koje treba potvrditi Federalni parlament, doznaje „Dnevni avaz".

Budimir je ranije obećao da će on svoj prijedlog iznijeti do polovine ožujka. No, obećanje nije ispunio. Jučer smo se pisanim putem obratili Budimirovom uredu, ali odgovor nismo dobili. Također, nisu nam odgovorili ni iz Pudarićevog ureda. Iz Ureda drugog potpredsjednika preneseno nam je da Kebo još nije dobio službeni zahtjev Budimira za sastanak na kojem bi se raspravljalo o kandidatima za Komisiju za vrijednosne papire.

- Moji kriteriji za davanje suglasnosti određenim kandidatima bit će principijelne naravi, pored profesionalnih referenci, za mene će biti važne i moralne - kazao je Kebo.

Kako neslužbeno doznajemo, Budimir insistira da u novi saziv Komisije uđe kandidat Denis Prcić, s kojim je u dobrim odnosima. Prcić je predsjednik Upravnog odbora (UO) Američkog univerziteta u Sarajevu.

Komisija za vrijednosne papire sastoji se od pet članova. Dva stara člana Komisije trebaju biti i u novom sazivu. Prema svemu sudeći, to bi mogli biti Milorad Rajlić i Matej Živković.