Mostar: Porezna uprava F BiH uništila 11 poker aparata

porez, inspekcija, Čitluk, Međugorje, blokada, javna poduzeća, inspekcija, porez, Hercegovina, Midhat Arifović, Porezna uprava, Porezna uprava, inspektori, uskok, utaja poreza, inspekcija, federalna inspekcija, Sportska inspekcija, Porezna uprava, Porezna uprava, porezni obveznici, porezni dug, Međugorje, porez, inspektori, inspekcija, Porezna uprava, inspektori, inspekcija, zapečaćeni objekti, Zakona o fiskalizaciji, Porezna uprava FBiH, Porezna uprava FBiH, rad na crno
Ariva/Ilustracija
U postupku inspekcijskog nadzora u uplatnom mjestu priređivača igara na sreću klađenjem „Remi" d.o.o, inspektori Porezne uprave Federacije BiH su od S. P. uz suglasnost nadležnog tužitelja izuzeli četiri aparata za priređivanje igara na sreću, a od N. H. iz ugostiteljskog objekta Caffe bar „Valero" u Mostaru izuzeto je sedam aparata.

Aparati su izuzeti zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću, odnosno priređivanja igara na sreću bez odobrenja Federalnog ministarstva financija.

Uništavanje izuzetih aparata za priređivanje igara na sreću Porezna uprava Federacije BiH izvršila je na osnovu presude i Naredbe za uništenje oduzetih predmeta Općinskog suda u Sarajevu i presude i Rješenja Općinskog suda u Mostaru, priopćila je Služba za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH. 

Fena