HDZ BiH: 'Ovo je Bosna!' u središtu Mostara, Hrvatima u BiH se poslala vrlo jasna politička poruka

Neredi Mostar
...na izvanrednom zasjedanju najoštrije je osudilo vandalski čin napada na institucije koje su smještene u Gradu Mostaru. U 16. 00 sati organizirana skupina od oko 350 huligana koji su iz Istočnog dijela Mostara prešli u Zapadni u svom anarhističkom pohodu zapalili su zgrade : Vlade HNŽ - a, Gradske vijećnice, Gradske uprave, Doma HDZ BiH, Skupštine HNŽ - a, te nekolicine vozila građana Mostara.
Posebice želimo ukazati na činjenicu da navedena skupina koju su pojedini mediji do sada identificirali s nezadovoljnim građanima, nema nikakve veze s njima nego je riječ o nacionalnoj i politički instruiranoj skupini kojoj je za cilj bilo uvesti Grad Mostar u međunacionalne sukobe i ratno stanje.

Ovo je, ne zaboravimo, klasični državni udar na institucije nastale iz Washingtonskog i Daytonskog ustroja BiH, a s ciljem rušenja federalnog ustroja Federacije BiH i županijskih institucija vlasti.

Uzvicima - Ovo je Bosna! u središtu Mostara, Hrvatima u Mostaru i BiH se poslala vrlo jasna politička poruka. Radi se o pomno izabranim političkim ciljevima o čemu zorno govori i činjenica da se na meti vandala nije našla niti jedna zgrada federalnih institucija vlasti.

Predsjedništvo ŽO HDZ BiH HNŽ-a osudilo je potpuno inertno ponašanje pripadnika MUP-a HNŽ-a koji su nijemo promatrajući ove vandalske događaje omogućili da Grad Mostar nalikuje na ratnu bojišnicu.

Pozivamo građane Mostara, Hercegovačko - neretvanske županije, Hrvatice i Hrvate, da ne nasjedaju na laži, spinove i političke kuhinje koje sve što se danas dogodilo žele opravdati i prikazati kao bunt obespravljenih građana. Pravo na mirne prosvjede je demokratsko pravo koje je Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) uvijek podupirala, ali ne može poduprijeti vandalizam i anarhiju koja je danas rezultirala desecima milijuna štete, koja će još više opteretiti i ovako tešku financijsku situaciju.

Hrvatice i Hrvati, građani Mostara i Hercegovačko - neretvanske županije ni mnogo teže situacije proteklih godina nisu nas pokolebale i uplašile. Ponosni i uzdignute glave do sada smo uvijek bili i ostali uz svoj hrvatski narod. Uvjereni smo kako će nam današnji događaji još više otvoriti oči i kako ćemo na krilima svehrvatskog zajedništva i poslije nemilih mostarskih zbivanja izići još jači i ostvariti svoje svete ciljeve - priopćeno je iz Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ.