Chick lit“ predstava HNK Mostar uvrštena u službenu konkurenciju 24. „Marulićevih dana“

„Chick lit", HNK Mostar, premijera, HNK Mostar, „Chick lit", HNK Mostar, Mala scena HNK Mostar, „Chick lit"
...na svojoj sjednici od 25.02.204., prihvatilo da se u službenu konkurenciju
24. „Marulićevih dana" uvrsti i predstava „Chick lit" autora Damira Šodana u režiji Tanje Miletić Oručević i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara.

Premijerno izvedena 12.11.2013. godine, predstava „Chick lit" je do sada imala 11 repriznih izvedbi i sve su bile rasprodane nekoliko dana prije igranja - očit je to dokaz da je mostarska publika predstavu primila s velikim zanimanjem a na sličan način publika je reagirala i na gostovanjima u Brčkom i Sarajevu. Na 30. kazališnim/pozorišnim igrama u Brčkom predstava „Chick lit" HNK Mostar osvojila je prvu nagradu publike a isto tako uspješno bilo je i predstavljanje publici na gostovanju u Sarajevu u Teatru Sartr.

Nakon svega, odabir predstave u natjecateljski dio 24. „Marulićevih dana" u konkurenciji brojnih kazališnih kuća iz 5 zemalja, još je jedna potvrda kvalitete dramskog projekta HNK Mostar koji je stvoren u suradnji s glumcima iz drugih mostarskih kazališnih kuća te tako ova predstava s pravom nosi epitet prve poslijeratne svemostarske predstave.

Festival hrvatske drame i autorskog kazališta „Marulićevi dani" osnovan je 1991. i tradicionalno se održava u travnju mjesecu. Pokrovitelji festivala su: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija. Na ovogodišnjim „Marulićevim danima" koji će se održavati od 21. do 28. travnja nastupit će 10 kazališnih kuća iz Hrvatske,Slovenije,Srbije, Obale bjelokosti i Bosne i Hercegovine.