Vrhovni sud poništio presudu Draganu Paravinji

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, ubojstvo, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, azil, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, izručenje, silovanje, Dragan Paravinja, presuda, Dragan Paravinja, izručenje, sud, Dragan Paravinja, zatvor, prijetnje, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, kazna, zatvor, BIH, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, pretučen, zatvor, Dragan Paravinja, pokušaj samoubojstva, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstvo, presuda, Dragan Paravinja
... Paravinji, piše SibenikIn.

Tako je uvažena žalba odvjetnika Paravinje, Ankice Giljanović.

Naime, Vrhovni sud smatra da je sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda pogrešno utvrdilo činjenično stanje. Dovode u pitanje je li sud ispravno utvrdio da je bilo pokušaja silovanja, a ako se to nije moglo utvrditi, upitno je li moglo biti teškog ubojstva s ciljem da se prikrije to silovanje.

Iako se iz obrazloženja može zaključiti da Vrhovni sud ne spori da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, na ponovljenom suđenju valjat će presuditi je li kvalifikacija ubojstva - teško ili "obično".

Podsjetimo, Paravinja je prvobitno osuđen na šest godina zatvora za pokušaj silovanja mlade Drnišanke te 35 godina za teško ubojstvo kojim je pokušao prikriti pokušaj silovanja.

Na pet godina zatvora osuđen je za silovanje Marine Damjan, a onda je sve to preinačeno u jedinstvenu kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora za Paravinju. U odnosu na slučaj Damjan, Vrhovni sud smanjio je kaznu zatvora sa pet na četiri i pol godine zatvora.