Ovo je BiH: Ubijen diler čiju su drogu čuvali vukovi

ubojstvo u zenici
Radovan Grbić je lišavan slobode i procesuiran zbog neovlaštenje proizvodnje i prometa opojnih droga.

Iz Centra javne sigurnosti  Prijedor su potvrdili da je policiji u 21.55 sati prijavljeno da je nepoznati počinitelj izvršio ubojstvo muškarca R.G. iz Rasavaca kod Prijedora ispred njegove obiteljske kuće.

Iz Okružnog tužiteljstva Banja Luka su potvrdili da je nakon ubojstva Radovana Grbića očevid obavila dežurna tužiteljica Deniala Šertović zajedno s ovlaštenim službenim osobama CJS Prijedor.

Radovan Grbić i njegov brat Željko Grbić (1968.) su uhićeni u veljači ove godine zbog sumnje da su spremali za prodaju oko 23 kilograma biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Tada im je predložen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
Marihuana je pronađena 31. siječnja 2014. godine, u mjestu Rasavci, kod Prijedora, prilikom pretresa koji su izvršili policijski službenici CJS Prijedor, u kući i pomoćnim objektima koje koristi V.Z.. Utvrđeno je da marihuana pripada Grbićima, te da su je spremali za pakiranje i dalju prodaju.

Radovan Grbić je u više navrata pravosnažno osuđivan. On je zbog ubojstva rođaka Milanka Grbića, koje je izvršio 1999. godine u noćnom klubu "Crazy Horse" u selu Rasavci, osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora.

U međuvremenu je osuđen i zbog krađe automobila i to na 14 mjeseci zatvora.

Nakon pravosnažnosti tih presuda, Radovan je jedno vrijeme bio u bijegu, ali se u lipnju 2006. godine predao policiji, nakon čega je upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

Zanimljivo je, navodi Fena, da je tijekom potrage za Radovanom, policija u lipnju 2006. godine na imanju braće Grbića otkrila zasad indijske konoplje, čija je ulična vrijednost procijenjena na oko milijun maraka.

Odgovornost za plantažu marihuane tada je preuzeo njegov brat Željko. Zanimljivo je da je tu plantažu čuvalo oko 150 uglavnom lovačkih pasa i dva vuka s leglom od pet vučića, koji su bili "živa ograda" od znatiželjnih očiju.

FENA