Krvava proslava: Odbijanje jajeta platio životom?

Ljubuški, policija, krađa, marihuana, Konzum, pljačka, pucnjava, samoubojstvo, vješanje, Vitez, Neum, samoubojstvo, obdukcija, zenica, pucnjava, pogibija, radišići, MUP ZHŽ, seks, smrt, leš u raspadajućem stanju, policija, identifikacija, obdukcija, dječak, mrtav, Vrbovac, policijska ophodnja, vojarna u Oštarijama, eksplozija, informacije policije, Optužen, optužnica, kamenom u glavu, ubojstvo, Incident, Četvero ozlijeđenih, Sarajevo, Širokača, eksplozija, samoubojstvo, kamatari, majka i sin, u Tuheljskim Toplicama, Albanka, ubojstvo, Lecco na jezeru Como, Zločin, Ljubuški, Vitina, kiosk, Mostar, prometna nesreća, tijela muškarca i žene, Utvrđuju se okolnosti, policija, kriminalistička istraga, Zvornik, ubojstvo, prometna nesreća, Međugorje, pogibija, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Jozo Kafadar, crna kronika, požar, crna kronika, Mostar, prometna nezgoda, motor, crna kronika, ubojstvo, Donji Miholjac, PU Osječko-baranjske županije, crna kroni
Tijelo Hasanovića je, naime, u ponedjeljak u 9.20 sati pronašao njegov susjed M. B, koji je odmah pozvao policiju, piše oslobodjenje.ba.

Povrede glave

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršitelj ovog kaznenog djela Nikola Josić iz Kozluka. Na osnovu naredbe Suda, izvršeni su pretresi Hasanovićeve i Josićeve kuće te izuzeti predmeti i tragovi, koji će biti vještačeni. Dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva u Bijeljini izvršio je očevid sa službenicima CJB-a Bijeljina.

"Očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem, od povreda koje su mu nanesene po glavi", navodi se u priopćenju CJB-a Bijeljina.

Prema riječima mještana Kozluka, Josić je poznat kao prgav i nezgodan čovjek kad popije i upravo zbog toga u protekle dvije-tri godine uzdržavao se od pića. Međutim, za Vaskrs se Josić napio i navečer došao u kafanu. Prema riječima očevidaca, navodno je govorio kako zna tko je koga ubijao u ratu na području Kozluka.

Ahmed Hasanović, koji je sa mnogim Bošnjacima početkom rata morao napustiti Kozluk i koji se vratio nakon rata, nije mogao slušati Josićevu priču, te mu je dobacio da ne priča u kafani tko je koga ubijao, nego da to uradi gdje treba. Josić na to nije reagovao, ali je nešto kasnije otišao do kuće i donio šarena vaskršnja jaja i počeo ih dijeliti gostima kafane.

Napadnut pred kućom

Hasanović je, pričaju mještani Kozluka, navodno odbio jaje i rekao da mu ne treba ništa od njega jer zna šta je Josić radio 1992. godine.

Nakon toga, Josić je otišao iz kafane, a Hasanović je ostao još neko vrijeme. Svjedoci su, naime, policiji potvrdili da je Hasanović oko 21.30 sati krenuo kući, a Josić se sumnjiči da ga je napao pred kućnim vratima kada je Hasanović izvadio ključ da otključa bravu.

Nakon što je starca usmrtio sjekirom, Josić je otišao kući, a uhićen je ujutro, nakon što je tijelo 81-godišnjaka pronađeno.

Kako se moglo čuti, Hasanović ima pet sinova koji žive u inozemstvu. Nakon smrti supruge, živio je sam, dok Josić živi sa suprugom i djecom.