BMW prošao kroz crveno, poginuli mladi supružnici

Zagreb, Policijska istraga, Tijela poginulih, Odjel patologije KBC-a Dubrava, poginuli mladi supružnici, nadvožnjak Slavonske avenije
Ovaj put nesreća se u četvrtak oko 22.50 sati dogodila u istočnom dijelu Zagreba, ispod nadvožnjaka na križanju Ulice Ljudevita Posavskog i Slavonske avenije. U starijem modelu BMW-a zagrebačkih registracija nalazio se 29-godišnji državljanin BiH, dok je na mjestu suvozača sjedila njegova 21-godišnja supruga.

Zagrebačka Policijska uprava priopćila je da se BMW kretao Ulicom Ljudevita Posavskog prema jugu. Dolaskom do nadvožnjaka, u raskrižje je ušao na znak crvenog svjetla na semaforu, nakon čega je prednjim kotačima naletio na rubni kamen s jugozapadne strane te sletio s kolnika na meki teren. U daljnjem kretanju, prednjim dijelom automobila naletio je na metalne stupiće, a potom i na betonski potporni stup nadvožnjaka Slavonske avenije gdje se zaustavio. Udarac je bio koban za mlade supružnike, preminuli su na mjestu nesreće. Promet je bio u prekidu od 23.25 do 2.22 sata. Kako bi došli do tijela nastradalih supružnika, morali su interevnirati vatrogasci, koji su rezanjem lima uspjeli izvući beživotna tijela.

Vozač je sjedio za upravljačem BMW-a "trojke", koji je dorađivan za sportsku vožnju, a vidljivo je to i po stražnjem spojleru te naljepnicama. Neslužbeno doznajemo da se BMW pojavljivao na "street race" utrkama.

Još jednom se pokazalo da prebrza vožnja nerijetko završava tragedijom. Prema tragovima na cesti vidljivo je da je vozač pokušao zakočiti pred dolazak na raskrižje, no nije se uspio zaustaviti. Vozilo je potom u nekontroliranom kretanju udarilo u betonski rubnik, a potom se zabilo u stup nadvožnjaka. Policijska istraga nesreće nastavlja se. Tijela poginulih prevezena su na Odjel patologije KBC-a Dubrava, gdje će se pokušati utvrditi je li vozač bio pod utjecajem alkohola. Na vještačenje će i automobil kako bi se doznala brzina vožnje u trenutku nesreće te je li vozilo bilo ispravno.

glas-slavonije.hr