Živko Budimir osnovao svoju stranku

...među ljudima koji u njoj žive, izjavio je u svom obraćanju na osnivačkoj skupštini predsjednik novoosnovane Stranke pravde i povjerenja (SPP) Živko Budimir.

Budimir je u subotu na Osnivačkoj skupštini glasovima 206 prisutnih izaslanika jednoglasno izabran za predsjednika Stranke, dok su za potpredsjednike izabrani Ragib Hadžić i Željko Asić.

Predsjednik SPP-a je kazao da se nova stranka na političkoj sceni BiH neće baviti drugima, niti će imati protivnike ni neprijatelje već partnere sa kojima će graditi modernu BiH.

Glavni programski ciljevi SPP-a, kako je istaknuo Budimir, su očuvanje BiH, puna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda i ostalih na cijelom teritoriju BiH, borba protiv korupcije i kriminala, gospodarski razvoj i izgradnja društva znanja.

Naglasio je također da nije idealista kada je u pitanju borba protiv korupcije niti da je moguće stvoriti društvo u kojem nema korupcije, već da je treba svesti na razumnu mjeru i ozakoniti praćenjem tokova novca i eliminiranjem sivog tržišta.

Predsjednik SPP-a je posebno upozorio na problem nezaposlenosti koja prelazi 40 posto, dok su s druge strane potencijali za gospodarski razvoj BIH iskorišteni svega 50 posto.

Budimir je kazao da građani i narodi BiH zaslužuju normalan i moderan europski život, te da će se Stranka zalagati za uvođenje kategorije odgovornosti u društvu koja će važiti za sve bez obzira kojoj vjeri pripadaju i kako se izjašnjavaju.

Programski cilj Stranke pravde i povjerenja je također razvoj društva znanja u kojem će biti izgrađen obrazovni sustav koji će mlade ljude pripremati da budu aktivni sudionici razvoja zemlje.

Na Osnivačkoj skupštini izabrano je i Predsjedništvo Stranke, koje će voditi stranku do prvog Izbornog sabora Stranke.

U Predsjedništvo SPP-a su izabrani Nihada Kadribegović, Tihomir Šarac, Siniša Bilić, Branko Novaković, Samir Busovača, Aleksandar Semiz, Goran Batalija, Elmir Pamić i Tena Nagulov.

fena