Uskrsni prijem ili novi Travanjski paket

travanjski paket, Uskrs, BIH

...stoji zacementirana, što proizvodi apsolutno propadanje svih segmenata društva, narušava međunacionalne odnose unutar Bosne i Hercegovine i međunarodne odnose između BiH i Europske unije.

Godine 2006., tadašnji pregovarači Sulejman Tihić ispred SDA, Zlatko Lagumdžija ispred SDP-a BiH, Dragan Čović ispred HDZ-a BiH te Milorad Dodik ispred SNSD-a dogovorili su Travanjski paket koji je sadržavao niz vrlo bitnih ustavnih promjena, ali nije uspio dobiti potporu dvotrećinske većine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Danas, osam godina nakon odbacivanja Travanjskog paketa, dobili smo novi HDZ 1990 Bože Ljubića, danas na čelu s novim predsjednikom Martinom Ragužom, koji je iznikao iz odbacivanja Travanjskog paketa, na retorici izdaje hrvatskih nacionalnih interesa, uz zdušnu potporu kardinala Vinka Puljića i Vrhbosanske biskupije. Isto tako, dobili smo HSP BiH Jurišića, Milića i Brkića, dobili smo Stranku pravde i povjerenja Živka Budimira, te Demokratsku frontu Željka Komšića. Ako tome pridodamo NHI Krešimira Zubaka, Narodnu stranku „Radom za boljitak" braće Lijanovića, HSS Ilije Šimića i Ante Čolaka i, naravno, Hrvatsko narodno vijeće (HNV) na čelu s fra Lukom Markešićem, dobit ćemo novi Travanjski paket, ali ne ustavnih promjena, nego političara koji su se pojavili na Uskrsnom prijemu kod kardinala Vinka Puljića.


Ako tome pridodamo i HKD "Napredak" Franje Topića, koji je nedavno prigodnim riječima obilježio 20. obljetnicu smrti Branka Mikulića, citiramo:

"On je sigurno jedan od najvećih političara u 20. stoljeću u BiH, a i u bivšoj Jugoslaviji. Bio je miljenik Josipa Broza Tita, a svojim radom je doprinio da BiH postane Republika.", nama hrvatskim braniteljima u BiH, postaje jasno kako je u Sarajevu ponovno oživjela ideja za ustavni povratak republike Bosne i Hercegovine.
Novi Travanjski paket lidera okupljenih na Uskrsnom prijemu kod kardinala Puljića, koji se zalažu za povratak republike Bosne i Hercegovine, fokusirao je svoje političko djelovanje prema unutarnjem neprijatelju u Federaciji BiH i Republici Srpskoj. U Republici Srpskoj to su Milorad Dodik i institucije RS-a koje su nastale Daytonskim mirovnim sporazumom, a u Federaciji BiH Dragan Čović i stranke okupljene u Hrvatskom narodnom saboru koje se zalažu za jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Novi Travanjski/Aprilski paket gore navedenih lidera već duže vrijeme ima potporu bivših komunističkih intelektualaca kao što su Slavo Kukić, Mile Lasić, Ivan Lovrenović, Miljenko Jergović, Mirko Pejanović, Miro Lazović, a neće im izostati potpora stranih veleposlanstava (koji se konstantno miješaju u unutarnje dogovore oko ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine, vodeći se isključivo vlastitim interesima), niti potpora miljenika sarajevske čaršije, Visokog predstavnika u BiH, Valentina Inzka.

Budući da je ovo izborna godina, stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH i zastupnici i vijećnici HNS-a BiH moraju pripremiti hrvatski narod u BiH na mainstream (glavni tok) sarajevskih medija i njihovih političara i intelektualaca, te crkvenih velikodostojnika, bivših komunista, koji će ovog ljeta ići u smjeru neargumentiranog i zlonamjernog sikterisanja, šikaniranja i blaćenja legitimnih predstavnika hrvatskog naroda koji se zalažu za decentralizaciju Bosne i Hercegovine, njezino federalno uređenje (što je u skladu s preporukom Vijeća Europe) i osudu svih totalitarnih komunističkih režima.

Mi, hrvatski branitelji u BiH, koji smo najzaslužniji za rušenje komunističkog režima, obranu Bosne i Hercegovine i teritorijalno-političku opstojnost hrvatskog naroda u BiH, smatramo kako drug Branko Mikulić i njegovi sljedbenici moraju biti procesuirani u skladu s Rezolucijom Vijeća Europe 1481/2006, kojom se osuđuju zločini totalitarnih komunističkih režima.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB