Upozorenja na potencijalno opasno vrijeme u dijelovima BiH

oluja, Sveti Juda, obilne kiše, orkanski vjetar, meteorolška prognoza, narančasti stupanj pripravnosti, Francuska, Velika Britanija, nevrijeme, upozorenje, BIH, meteorolog, metealarm, narančasti stupanj pripravnosti, Trebinje, Mostar, udar groma, otok vis, krater, bomba
Regije Bihać, Prijedor, Banjaluka, Livno, Tuzla, Sarajevo, Mostar i Trebinje označeni su žutom bojom koja, osim što upozorava na potencijalno opasno vrijeme, ukazuje da vremenske prilike, koje se prognoziraju, nisu neuobičajene.

Meteorolozi za svih osam regija najavljuju kišu, a grmljavinu za regije Mostar i Trebinje. Osim za te dvije regije, upozorenje za vjetar odnosi se i na regije Prijedor i Livno.
Stanovnicima se preporuča da ostanu informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnu moguće rizike.

Regije Foča i Višegrad označene su zelenom bojom, što znači da za njih nema potrebe za upozorenjem.

Upozorenje na potencijalno opasno vrijeme danas se odnosilo na regije Livno, Mostar i Trebinje, gdje se očekuje grmljavina, a u Trebinju i na vjetar.
Hrvatskoj se približava ciklon sa sjevera Europe koji će donijeti najveću promjenu vremena ove jeseni, prenose hrvatski mediji.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je crveno upozorenje za područja Istre, Kvarnera i podvelebitskog kanala. Crvena boja znači najveći stepen upozorenja.
Za Liku, te splitsku i zagrebačku regiju izdato je narančasto upozorenje za vjetar, a za splitsku regiju i narančasto upozorenje za obilne padavine.

Srna