Trebinje: Uhićena dva Afganistanca i tri Palestinca

Doljani, granica, Centar za policijsku suradnju
U momentu kontrole osobe kod sebe nisu imale nikakvu dokumentaciju za utvrđivanje identiteta te su uhićenje. Naknadnim provjerama je utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana, H. B.(1985) i Š. Š. (1993). koji su izjavili da su u tijeku noći ilegalno prešli državnu granicu iz Crne Gore u BiH, zaobilazeći granični prijelaz, čime su počinili prekršaj propisan Zakonom o kretanju i boravku stranaca i azilu.

Zbog ilegalnog prelaska državne granice protiv njih je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Trebinje, gdje im je izrečena novčana kazna.

Uz prijedlog stavljanja pod nadzor i prijedlog za izricanje mjere protjerivanja stranaca s teritorije BiH ove osobe su predate službenicima Službe za poslove sa strancima Terenski centar Trebinje na postupanje.

Istog dana, policijski službenici ove jedinice u mješovitoj patroli s MUP-om Crne Gore su oko 22.30 sati u mjestu Vlahinja, općina Bileća, otkrili i tri osobe koje kod sebe nisu imale nikakvu dokumantaciju, a za koje je postojala sumnja da su ilegalno iz Crne Gore, van graničnog prijelaza, prešli u BiH.

Nakon što su sprovedeni u sjedište JGP Trebinje, utvrđeno je da se radi o državljanima Palestine M. M. (1991), A.S. (1977) i M.M. (1983).

Protiv njih će biti pokrenut postupak za prekršajno procesuiranje, stavljanje pod nadzor i protjerivanje s teritorije BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

fena