Sindikat Granične policije BiH razmatra intenziviranje štrajka

granica
... jednostranu odluku o prestanku pregovora s ovim sindikatom, priopćeno je danas na konferenciji za medije u Sarajevu.

Potpredsjednik Sindikata Granične policije BiH Svevlad Hoffman rekao je da su stupili u kontakt sa Sindikatom policije Hrvatske s kojim su dogovorili metode zajedničkog djelovanja. ''Ako dođe do toga, neodgovorni pojedinci iz Vijeća ministara BiH će se dobro zamisliti o svojim postupcima'' istaknuo je Hoffman. Dodao je da je Ministarstvo sigurnosti BiH podržalo kompromisni prijedlog ovog sindikata da se ne smanjuju plaće samo najniže rangiranim službenicima Granične policije BiH (zaključno sa činom mlađeg inspektora), ali je Vijeće ministara odlučilo prekinuti pregovore. Ne želeći prejudicirati odluke Štrajkačkog odbora, Hoffman je kazao da ukoliko dođe do intenziviranja mjera štrajka, one će ostati u okviru zakonskih odredbi, te da "zakon ne precizira trajanje graničnih provjera".

Predsjednik Sindikata Granične policije BiH Predrag Crnogorac smatra da Vijeće ministara ovakvim postupcima pokušava kupiti vrijeme do projekcije budžeta za 2013. godinu. ''Trenutno se na graničnim prijelazima čeka od 30 do 40 minuta i intenziviranje štrajka bi moglo pogoršati stanje, ali mi smatramo da bi to bilo neodgovorno prema građanima koji nisu krivi za ovu situaciju'' naglasio je Crnogorac.

fena