Kardinal Puljić sa tradicionalnog Uskrsnog prijema: Ovakva BiH ne može funkcionirati

Bakir Izetbegović

... predstavnici političkog, kulturnog i javnog života.

Kardinal Puljić, nakon čestitke za Uskrs, kazao je da BiH treba da bude ravnopravna za sve, što trenutni nije slučaj.

"Svima nam je postalo jasno, čak i Međunarodnoj zajednici, čak i onima u Europi da ovakva država ne može funkcionirati, ali kod pristupa reformi, ne bi smjelo se ozakoniti nepravda ili izgubiti osnovno pravilo jednakopravnosti. To ne važi samo za međunarodne čelnike, to posebno važi za nas, da volimo ovu zemlju i sve narode u njoj i da uredimo državu utemeljnu na jednakim pravima svakog čovjeka i svakog naroda."

Svečanosti na prijemu kod kardinala Puljića prisustvuju članovi Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Bakir Izetbegović, kao i predstavnici vjerskog života. Svečanosti umjesto poglavara islamske zajednice BiH Huseina ef. Kavazovića prisustvuje sarajevski muftija Husein ef. Smajić.

Uskrsnom prijemu nazočili su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić (NF) i Bakir Izetbegović (SDA), Martin Raguć (HDZ 1990), Zlatko Lagumdžija (SDP BiH), Jerko Lijanović (NSRZB), Zvonko Jurišić (SDP BiH), Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, Nermin Nikšić (SDP BiH), gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić...