Hrvatski branitelji upozoravaju na poljedice dolaska Stipe Mesića u istočni Mostar

stjepan mesić, crkva, stjepan mesić, Politika, Franjo Tuđman, Ante Gotovina, ivan čermak, Mladen Markač, Stipe Mesić, Stipe Mesić, Croatorum, pismo, Franjo Tuđman, veljko kadijević, Mostar, hrvatski branitelji, Stipe Mesić, Stipe Mesić, Ured predsjednika Republike, povlastice, stjepan mesić

...mi, hrvatski branitelji, želimo upozoriti hrvatski narod u BiH da budu pripravni na nove stigmatizacije i posljedice koje će uslijediti nakon njegovog ciljanog dolaska u istočni Mostar.

Antikomunistički karakter hrvatskog naroda u BIH i njegova stoljetna odanost kršćanskim vrijednostima doveli su hrvatski narod u Bosni i Hercegovini na rub političkog i biološkog nestanka.  Hrvatsko domoljublje i kršćanska vjerodostojnost stoljećima su izloženi politici nacionalne i vjerske asimilacije, raseljavanju i masovnoj likvidaciji. Hrvatski narod u BiH nikad nije bio uzrokom golgote koja se događala na prostorima jugozapadnog Balkana, ali su se svjetski moćnici uvijek pobrinuli da posljedice snosi hrvatski narod u BiH.

Bosna i Hercegovina je protektorat Međunarodne zajednice koja je Daytonskim mirovnim sporazumom definirala Bosnu i Hercegovinu kao dva entiteta, Distrikt Brčko i tri konstitutivna naroda. Odluke visokih predstavnika, Barry-jevi amandmani i nametnuti izborni zakon jasno pokazuju kako će se na prostoru Bosne i Hercegovine stvoriti dvije nacionalne države, Republika Srpska i Bošnjačka republika, dok će hrvatski narod u tim republikama imati status nacionalne manjine.

Uzrok današnje krize u Bosni i Hercegovini jest SDP-ov izborni inženjering koji ima za cilj većinskim bošnjačkim glasovima eliminirati biračku volju hrvatskog naroda u BiH, i na taj način ovladati hrvatskim pozicijama definiranim Daytonskim mirovnim sporazumom, kako bi se osiromašile županije s hrvatskom većinom, financijski uništila javna poduzeća koja su proizišla iz Hrvatske republike Herceg-Bosne, te kako bi se neustavnom i nezakonitom revizijom što više hrvatskih branitelja izvelo iz stečenih prava te financijski osiromašilo. Konstantno neustavno prenošenje nadležnosti sa županija na Federaciju BiH, centralizacija i preglasavanje hrvatskih predstavnika u zakonodavnoj vlasti ima za cilj u potpunosti ovladati proračunskim sredstvima koja bi procentualnim udjelom trebala osigurati ravnomjeran razvoj i zapošljavanje na prostorima s hrvatskom većinom. Događanje naroda u županijama s bošnjačkom većinom su u funkciji samo jednog cilja, tj. cilja prekomponiranja federalnog uređenja Federacije BiH, odnosno gašenja županija/kantona.

Hrvatska narodna stranka (HNS), na čelu s Vesnom Pusić (iz koje je Stjepan Mesić dva puta izabran za predsjednika RH), u suradnji s Hrvatskim narodnim vijećem fra Luke Markešića (HNV), koje oko sebe okuplja političke stranke kakve su narodna stranka Radom za boljitak obitelji Lijanović, Jurišićev i Kukićev HSP BiH, Budimirova nova stranka SPP, Zubakov HSS NHI (koji je promijenio naziv u Hrvatski narodni savez - HNS), Komšićeva Demokratska fronta i jedan dio političkih liberala iz HKD-a Napredak dr. Franje Topića okupljenih oko HDZ-a 1990, ozbiljna su garancija kako će Federacija BiH doživjeti građansku transformaciju na cijelom prostoru Federacije BiH, što će biti uvod za trajnu majorizaciju i politički nestanak hrvatskog naroda kao konstitutivnog i suverenog naroda u BiH.

Hrvatski narodni sabor BiH okuplja hrvatske vijećnike sa svih prostora Bosne i Hercegovine koji su na lokalnim izborima 2012. godine izabrani hrvatskom većinom, i ozbiljan su pokazatelj kako stranke okupljene oko HNS-a BiH na predstojećim općim izborima u BiH mogu dobiti dvotrećinsku potporu hrvatskog biračkog tijela pod uvjetom da HNS BiH ide zajedno na svim razinama i u svim izbornim jedinicama. Prostori koje je u Domovinskom ratu obranilo Hrvatsko vijeće obrane i hrvatsko zajedništvo okupljeno oko HNS-a BiH su zadnja linija obrane hrvatske suverenosti i konstitutivnosti u Bosni i Hercegovini, i stoga nimalo ne čudi što su neprijatelji hrvatskog naroda sve glasniji u nametanju mišljenja kako nije dobro da HNS BiH ide zajedno na izbore, kako ga treba proširiti strankama koje su poništile izbornu volju hrvatskog naroda u BiH te intelektualcima, akademicima i sveučilišnim profesorima koji se zalažu za građansko uređenje BiH.

Mi, hrvatski branitelji u BiH, zahtijevamo da Predsjedništvo HNS-a BiH, na čelu s dr. Draganom Čovićem, i Glavno vijeće HNS-a BiH, na čelu s dr. Božom Ljubićem, onemoguće pojedinačne ambicije ili parcijalne stranačke interese i ustraju na jedinstvenom nastupu Hrvatskog narodnog sabora BiH na svim razinama vlasti i u svim izbornim jedinicama.

Hrvatski narodni sabor BiH je trenutno jedini u mogućnosti na predstojećim izborima dobiti apsolutnu potporu hrvatskog biračkog tijela, vratiti sve hrvatske političke pozicije u okrilje hrvatskog naroda koje mu ustavom i zakonom pripadaju, i na taj način stvoriti kakvu-takvu poziciju za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa u BiH do konačnog rješavanja institucionalne i teritorijalne jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA