Hercegovina osiguranje: "Para nema, more bit bidne, more bit ne bidne"

hercegovina osiguranje, hercegovina osiguranje, hercegovina osiguranje, hercegovina osiguranje, isplata

Prošlo je punih 5. dana od emisije na HTV Mostar koja se bavila problemom Hercegovina osiguranja i u koju se nije odavao nitko od mjerodavnih. Izgleda da nikoga nije briga zbog te malverzacije teške nekoliko desetaka miliona KM, a ponajprije odgovorne za takvo stanje u ovoj nekada jednoj od najjačih osiguravateljskih kuća u BiH. Iako su premije djelatnicima trebale biti isplaćene u siječnju 2010, danas pet mjeseci kasnije nitko još nije odgovorio na pitanja koja mjesecima potresaju javnost u Hercegovini.

1. Gdje je novac koji su djelatnici hercegovačkih tvrtki punih 10. godina uplaćivali Hercegovina osiguranju?

Video: Emisija posvećena pljački Hercegovina osiguranja

2. Ako je novac nestao, tko je odgovoran za njegov nestanak?

3. Kako je moguće da je Hercegovina osiguranje osiguravateljska kuća koja nema reosiguravateljsku kuću iza sebe.

4. Zašto je Agencija za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine ostala nijema na sva dešavanja u Hercegovina osiguranju?

To su samo neka od pitanja koja muče tisuće prevarenih djelatnika velikih mostarskih tvrtki. Nažalost pravna država je po tko zna koji put zakazala, tako da je moguć ovakav slučaj kakav je do sada nepoznat u modernom svijetu.

Kako doznajemo već je nekolicina prevarenih djelatnika podnijela tužbu kod nadležnih sudova protiv Hercegovina osiguranja, a djelatnici EP HZ HB njih oko 1500. nakon svoje redovite skupštine sindikata koja je zakazana za četvrtak 27.05.2010. kreću u kolektivnu tužbu protiv Hercegovina osiguranja.

Mogući scenarij nakon tužbi je stečajni postupak ili likvidacija Hercegovina osiguranja, te prodaja nekretnina u njenom vlasništvu kako bi se izmirili dugovi koje potražuju prevareni djelatnici hercegovačkih tvrtki.

hercegovina.info