SEHA liga Final four: Mostarac Igor Karačić i Vardar ponizili branitelja naslova CO Zagreb

Igor Karačić
U drugom polufinalu Brest Meškov je nakon produžetka s 31:30 pobijedio Tatran Prešov.

Nakon što je u osmini finala Lige prvaka izbacio aktualnog europskog prvaka HSV, skopski Vardar je nastavio s odličnim igrama i u SEHA ligi. Makedonci su bili bolji kroz cijelu utakmicu, vrlo brzo su poveli s 9:4, a na poluvremenu su vodili s dva gola razlike. Početkom nastavka su pobjegli na 16:10. Zagrepčani su smanjili na 16:14, a mlađi Valčić i Vuglač smanjili su potom i s 19:15 na 19:17. No u završnici Makedonci su upornom i stabilnom igrom sve više povećavali vodstvo, pa se u zadnjim minutama momčad Borisa Dvoršeka jednostavno predala i dopustila Vardaru da pobijedi s velikih osam golova razlike.

Najbolji u redovima CO Zagreba bio je Mario Vuglač sa šest pogodaka, četiri je dodao Luka Stepančić, dok su kapetan Zlatko Horvat i Stipe Mandalinić zabili svaki po tri gola. Filip Ivić skupio je 10 obrana, a Ivan Stevanović dodao je tri.

U redovima pobjednika posebno nadahnut bio je hrvatski rukometaš Igor Karačić s osam golova, dok je Luka Raković dodao četiri. Strahinja Milić je skupio 13 obrana.

Rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb u nedjelju u 16.00 sati igrat će utakmicu za treće mjesto protiv slovačkog Tatran Prešova, koji je u drugom polufinalu nakon produžetka poražen s 31:30 od bjeloruskog Brest Meškova, koji će s Vardarom igrati u finalu.

Meškov su s po šest golova predvodili Markotić i Stojković, a kod Tatrana su po sedam zabili Kristopans i Urban. Ivan Pešić je na vratima Meškova ostvario 11 obrana (11/38).

CO Zagreb: Stevanović 3 obrane, Ivić 11 obrana; Brozović 1, Stepančić 4, Matulić, Šprem, Šebetić, Horvat 3, Šušnja, Šandrk, J. Valčić 1, T. Valčić, Mandalinić 3, Obranović 2, Vuglač 6, Kovačević 1

Vardar: Malumbres, Milić 13 obrana, Angelov; Kozlina, Pribak 2, Toskić 2, Raković 4, Petrić 2, Marković 3, Karačić 8, Djushebaev, Abutović, Lazarov 2, Dibirov 2, Brumen 3, Chipurin 1

hrt.hr